Що б такого цікавого приготувати до запашного чаю чи кави? Як щодо яблучних мафінів?
Інформатор Івано-Франківськ ділиться рецептом.
Інгредієнти (на 10-12 штук):
- яблука – 250 г (очищені й нарізані кубиками, можна полити їх лимонним соком)
- сік лимона – 2 ст. л.
- борошно – 250 г
- розпушувач тіста – 2 ч. л.
- сода харчова – ½ ч. л.
- яйце – 1 шт.
- цукор – 125 г
- ванільний цукор – 10 г
- рослинна олія – 80 мл
- йогурт (можна натуральний) – 250 г
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180°C. Форму для мафінів змастіть олією або використайте паперові формочки.
- Змішайте сухі інгредієнти: борошно, розпушувач, соду.
- У окремій мисці збийте яйце з цукром (включно з ванільним), додайте йогурт та олію, перемішайте до однорідності.
- Об’єднайте сухі й вологі компоненти, потім акуратно введіть кубики яблук.
- Розподіліть тісто по формах, заповнивши їх приблизно на 2/3.
- Випікайте ~30 хвилин, або до сухої зубочистки, у розігрітій духовці.
До теми: Галета з лохиною та тим’яном: продовжуємо насолоджуватися ягідним сезоном
Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com
Телефонуйте за номером 096 989 60 87
