Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Бісквіт у мікрохвильовці: класичний десерт за лічені хвилини

бісквіт

Бісквітні коржі – універсальні заготовки для безлічі десертів. І хоча традиційно вони готуються в духовці, сьогодні ми пропонуємо створити бісквіт в мікрохвильовій печі.

Інформатор Івано-Франківськ розповідає, як з невеликої кількості продуктів і мінімальними витратами часу отримати повноцінний десерт до чаю або кави.

Інгредієнти (для одного коржа):

  • Яйце -1 шт;
  • Молоко – 3 ст л.;
  • Рослинна олія – 2 ст л.;
  • Цукор – 4 ст.л.;
  • Розпушувач – 1 ч.л.;
  • Борошно – 4 ст.л.;
  • Ванілін – за смаком.

Приготування:

В чистій сухій мисці віничком для збивання збити яйце з цукром. Додати молоко і олію – ще раз збити до появи бульбашок. Борошно змішати з розпушувачем і додавати поступово, перемішуючи борошняно-яєчну масу виделкою. Якщо є можливість, борошно перед додаванням бажано просіяти, тоді бісквіт краще підніметься і буде пухкішим. Тісто має бути однорідним і не дуже густим.

Перелити тісто у форму для мікрохвильової печі. Найкраще підійде силіконова. Випікати на режимі 800Вт протягом 4 хвилин.

Отриманий корж можна розрізати на шматочки, викласти в чашку і залити кремом, рідким шоколадом або варенням.

Якщо 1 ложку борошна замінити 1 ложкою какао, вийде шоколадний корж.

Можна спекти кілька коржів і зробити повноцінний торт, перемастивши їх будь-яким кремом, прикрасивши фруктами, цукатами, горішками.

Смачного!

Читати також: Осінній десерт: запечені яблука з медом і корицею

Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.

Головне фото – ілюстративне.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору