Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Як комунальні служби Франківська справляються з дефіцитом пального

В Івано-Франківську для комунальних служб наразі проблемою №1 є дефіцит пального.

Повідомляє Інформатор.

Як розповів нам заступник міського голови, директор Департаменту інфраструктури, житлової та комунальної політики Михайло Смушак, у місто щодня завозять 14-15 тонн палива. Комунальне підприємство “Електроавтотранс” споживає в середньому три тонни палива.  А ще є приватні перевізники, екстрені служби і мешканці.

“Проблеми з паливом вирішуються керівниками підприємств у робочому порядку. Вони вишукують можливості, де його можна придбати. На виїзді та в’їзді в Україну 10 – 15-кілометрові черги бензовозів. Паливо буде в дефіциті, і це питання на рівні держави слід швидко вирішити. На сьогодні це проблема № 1 для комунальних служб міста”, – зауважив Михайло Смушак.

Через дефіцит пального на вулиці міста виїжджає менше комунального транспорту.

Раніше голова Івано-Франківської ВЦА Світлана Онищук повідомляла, що дефіцит палива спричинений знищенням окупантами частини відповідної інфраструктури. Уряд, запевнила вона, робить усе необхідне.

“Область готова до цього виклику. Вся критична інфраструктура буде продовжувати працювати стабільно”, – тоді зазначала вона.

Пальне у Франківську є, але воно подорожчало, а на заправках – черги. За паливними картками чи талонами продають дорожче.

Якщо виникають питання щодо завищених цін на пальне, франківцям радять звернутися до Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області. Адреса – вулиця Берегова, 24,. Телефон – 0342-511389.

Читайте також: Міський голова Івано-Франківська радить пересісти з автомобілів на велосипеди або ходити пішки.

Софія Сіренко

Нагору