Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

До Франківська переїхав університет з тимчасово окупованої території

18 травня у Луганському університеті МВС влаштували День відкритих дверей онлайн і розповіли про вступ. 

Про це пише Інформатор з посиланням на офіційну сторінку поліції Івано-Франківської області у Facebook.

Під час конференції Декан факультету № 2 підготовки фахівців для органів досудового розслідування Володимир Бондар привітав усіх випускників Івано-Франківська з закінченням навчального року.

Розповіли про спеціальності, на які цього року здійснюється набір. Це – право та правоохоронна діяльність. Державне замовлення складає 125 місць.

Окрім цього начальник відділу кадрового забезпечення Микола Бойчук розповів про переваги вищої юридичної освіти та перспективи працевлаштування у Національній поліції.

Окрім цього, декан розповів про особливості вступної кампанії і заявив про те, що тепер університет знаходитиметься в обласному центрі Прикарпаття, на вулиці Національної Гвардії, 3.

Як вступити до ВНЗ?

Є дві спеціальності, за якими можна навчатися:

081 «Право» (спеціалізація – досудове розслідування) – 4 роки навчання;

262 «Правоохоронна діяльність» (спеціалізація – кримінальна поліція; превентивна діяльність)– 3 роки навчання.

То ким я можу стати?

Правоохоронцем, адвокатом, прокурором, суддею, нотаріусом тощо.

Якщо ви оберете навчання на денній формі, то отримаєте:

  1. Працевлаштування у підрозділах Національної поліції України;
  2. Звільнення від призову;
  3. Державне забезпечення (грошове забезпечення, безоплатне проживання у гуртожитку, забезпечення одностроєм поліцейських, харчування за рахунок університету);
  4. Можливість продовжити навчання у магістратурі та аспірантурі на бюджеті.

Прийом на навчання до закладів освіти органів системи МВС здійснюється на конкурсній основі.

Строки прийому заяв та документів, проведення конкурсного відбору, перелік і форми проведення вступних випробувань, спеціальні умови участі в конкурсному відборі та порядок зарахування на навчання визначаються Правилами прийому.

Добір (відбір) кандидатів на навчання здійснюється службами персоналу закладів, що належать до сфери управління МВС, територіальними (у тому числі міжрегіональними) органами Національної поліції України.

Крім цього особи, які мають військові або спеціальні звання та виявили бажання навчатися, подають рапорт. Цивільні особи – звертаються з письмовою заявою до відповідного комплектуючого підрозділу Міністерства внутрішніх справ України, Національної поліції України.

Комплектуючим підрозділам на період дії воєнного стану дозволяється формувати матеріали щодо добору (відбору) на навчання до закладів освіти органів системи МВС у скорочену особову (навчальну) справу кандидата на навчання.

Скорочена справа складається з:

  • заяви (рапорта) кандидата на навчання із зазначенням контактного номеру телефону, електронної адреси та місця проживання;
  • анкети кандидата на навчання, заповнена письмово власноруч.
  • копії всіх сторінок паспорта або копії ID-картки та довідки про реєстрацію місця проживання (паперовий додаток до ID-картки);
  • копії свідоцтва про народження (у разі зміни персональних даних);
  • документів про проходження медичної (військово-лікарської, лікарсько-експертної) комісії – для денної форми навчання;
  • копії документа державного зразка про здобуття повної загальної середньої освіти, про раніше здобутий освітній (освітньо-кваліфікаційний, освітньо-професійний) рівень, ступінь вищої освіти, на основі якого здійснюється вступ, і додатка до нього (за наявності);
  • копії документа, який підтверджує право на спеціальні умови щодо участі у конкурсному відборі (за наявності);
    згоди на обробку персональних даних.
  • висновку про направлення на навчання (якщо добір кандидата здійснювався територіальними (у тому числі міжрегіональними) органами Національної поліції України;
  • матеріалів спеціальної перевірки;
  • шістьох фотокарток (без головного убору на матовому папері розміром 3 х 4 см без куточка) або фотографії (без головного убору) у вигляді цифрового файлу у форматі .PNG, .JPEG.

 

Читайте до теми: Херсонський держуніверситет переїхав до Франківська

Фото взяті з відкритих джерел

 

Артем Тригуб

 

Нагору