Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Книжкові новинки: чого очікувати франківцям від місцевих видавництв

Попри війну українська книга знаходить шлях до читачів. Видавництво “Вавилонська бібліотека” анонсувало вихід у світ аж семи книг. У “Discursus” триває передпродаж двох книг. Чим здивують нові видання?

Інформатор зібрав для вас книжкові новинки від прикарпатських видавництв.

У видавництві “Discursus” незабаром побачить світ книга Меши Селімовича “Острів”. До 15 липня триває передпродаж.

Це книга про людське існування, самотність і відчуженість. Головні герої – літня пара, Катерина та Іван, які доживають вік на закинутому острові. Кожен розділ книги можна сприймати як окрему новелу. Вартість книги – 235 грн.

“Станиславів: віднайдені історії”. Передпродаж цієї книги триває до 25 червня. Автори – Петро Гаврилишин і Роман Чорненький.

Ця книга з історії Івано-Франківська / Станиславова писалася впродовж трьох років. Матеріал поданий у вигляді науково-популярних статей. Вартість – 220 грн.

До теми: В Івано-Франківську презентували книгу про військові поховання 19-21 століття.

“Орбіта. Вибране”. Це збірка сучасної поезії Латвії. Автори – Артур Пунте, Владімір Свєтлов, Сєрґєй Тімофєєв, Сємьон Ханін.

Передпродаж уже закінчився. Книга коштує 245 грн.

Також цього року у видавництві побачили світ книги “Спартанська дівчинка” Лесі Покотиполе, “Терен у нозі” Івана Франка, “Українська постколоніальність у текстах і контекстах” Оксани Ковацької, “Станиславівщина: віднайдені історії”  Петра Гаврилишина й Романа Чорненького, “Військові некрополі Станиславова–Івано-Франківська (1809-2020)”, автори – Петро Гаврилишин, Роман Чорненький, Ярема Кваснюк. На сайті видавництва можна оплатити карткою “єПідтримка”.

Видавництво “Вавилонська Бібліотека” анонсувало вихід кількох книг.

Так, у списку роман Курта Воннеґута “Сирени Титана”. Її вихід запланований на жовтень. Це другий роман автора, сатиричний і фантастичний. Вперше був опублікований 1959 року. У тексті багато іронії та чорного гумору.

А для тих, хто не хоче так довго чекати, у нас є хороша новина. У серпні побачить світ п’ятий роман письменника “Божої вам ласки, містере Роузвотер, або перли перед свиньми”. Це гумористичний текст про витівки мультимільйонера Еліота Роузвотера. Герой готується провести несподіваний експеримент. Який? А про читайте у книзі.

У липні на читачів чекатиме книга франко-арґентинського письменника Хуліо Кортасара “Восьмигранник”. Тут вісім історій про кохання, пристрасть, сон і смерть.

Видавництво анонсувало ще одну книгу цього автора – “Бестіарій”. Це перша збірка оповідань цього автора. Книга – головоломка, гра з вісьмома історіями. Тут реальне переплітається з фантастичним.

У листопаді “Вавилонська бібліотека” випустить книгу нобелівського лауреата Жузе Сарамаґу “Двійник”.

Жузе Сарамаґу – португальський письменник. Його роман про викладача історії Тертуліану Масіму Афонсу. Герой розлучений, живе доволі скучно, однак одного разу знаходить свого двійника. Так починається його пригода.

Фото взяті із сайтів видавництв

Обирайте свою книгу”

Читайте також: Роман “1984” вийшов друком 73 роки тому. Де його придбати у Франківську.

Софія Сіренко

Нагору