Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Чи реально заробити гроші на марках “Русскій воєнний корабль…Всьо!” та “Українська мрія”?

Марки тепер – популярний товар. У чергах за “рускім корабльом” стояли багацько людей. А чи можна заробити “кругленьку суму” на продажу популярної марки від “Укрпошти”?

Інформатор вирішив це перевірити.

Ох і історія у нас була з покупкою цієї марки… Але про все по-порядку.

У перші дні після старту продажів наша команда пішла купувати цю марку. Однак придбати її не вийшло. Щодня марки або закінчувалися (а ви уявіть собі – “стометрівка” ще й купа народу, які готові годинами стояти і чекати своєї черги), або просто збігав час роботи відділення Укрпошти.

За 2 тижні ми все ж таки придбали марку і розіграли її. А ще вирішили перевірити, скільки ж коштує така ж в інтернеті? І, чесно кажучи, були шоковані. Ціни стартували від кількох до десятків тисяч гривень.

Ми придбати ще кілька марок для того, аби спробувати їх продати. Зробили замовлення 10 червня в інтернет-супермаркеті “Розетка”, бо це один з трьох офіційних партнерів Укрпошти. Ще й встигли, як то кажуть, заскочити в останній вагон потяга, бо за 2 дні їх уже не було в наявності.

Отож ми отримали два листи марок (їх на ньому шість штук) з літерою “W” (для відправки закордон) і одну з літерою “F” (для відправки в межах України). Зачекали на наступну марку, бо до її виходу лишалося кілька днів. Ми придбали 2 листи марок разом із конвертами, листівками та одним магнітом. Згодом вирішили наклеїти 6 марок на 6 конвертів і погасити їх спеціальною печаткою.

І от з декількома листами марок “Русскій воєнний корабль…Всьо!”, “Українська мрія” погашеними конвертами, та листівками з магнітом спробували продати частину. Всі кошти – відправити на допомогу нашим героям Збройним силам України.

Перед продажем Інформатор вирішив проглянути ціни на марки. Така ситуація станом на 9 липня.

“Русскій воєнний корабль…Всьо!”:

 

“Українська мрія”:

Додамо, що марок “Русскій воєнний корабль…Всьо!” на сайті OLX у продажу ми не знайшли.

Окрім інтернет-сайтів, марку “Українська мрія” можна придбати у філіалах Укрпошти Івано-Франківська. Принаймні у філіалі № 76018 вона ще є. Єдине, що спеціальну печатку для погашення марки, наклеєну на конверт, у вас поставити не вийде. Ці печатки були доступні у відділеннях два дні з початку продажу.

Інформатор використав два сайти для продажу: інтернет-магазин OLX та платформу для колекціонерів Violity.

Ми створили кілька оголошень і визначилися з ціною:

  1. Конверт з маркою “Українська мрія” та спеціальним штампом – 200 грн.
  2. Листок з марками “Українська мрія” + 6 конвертів + 6 листівок + магніт – 1500 грн.
  3. Листок з марками “Русскій воєнний корабль…Всьо!” F (для відправки листів у межах України) + конверт – 1000 грн.
  4. Листок з марками “Русскій воєнний корабль…Всьо!” W (для відправки листів у закордон) + конверт – 2000 грн.
  • на Violity 2 оголошення за фіксованою ціною і два на торгах (покупець може пропонувати свою ціну за лот);
  • на OLX увімкнули рекламу.

І перша прикрість. OLX видалив оголошення з марками “Русскій воєнний корабль…Всьо!”. Ми звернулися до техпідтримки сайту. Операторка Діана нам відповіла:

“Справа в тому, що марка підпадає під пункт п.1.10  — «…товари, які розміщуються тільки в силу підвищеного попиту або сформованих надзвичайних обставин». Вартість марки у Вашому оголошенні суттєво завищена у порівнянні з її реальною. Ми розуміємо, що підвищення попиту провокує підвищення ціни, однак за умов воєнного часу такі дії незаконні та спекулятивні. Після нашої перемоги ми обов’язково переглянемо цей підхід і, якщо інші обмеження з боку закону не з’являться, оголошення можна буде розмістити на OLX. А поки що можу тільки привітати Вас як власника цієї чудової марки”.

Ми написали, що всі кошти з продажу перекажемо на ЗСУ і, якщо треба, ми можемо знизити ціну. На що отримали відмову в продажу через заборону цього товару в інтернет-магазині.

Тепер Інформатор чекатиме першого покупця, який отримає від нас невеличкий бонус. Можливо це будете саме ви. Тому ми залишаємо посилання на посилання для покупки наших марок:

“Русскій воєнний корабль…Всьо!”:

Violity 1

Violity 2

 

“Українська мрія”:

OLX 1

OLX 2

Violity 1

Violity 2

 

Віримо в ЗСУ! Віримо в перемогу нашої України!

Артем Тригуб

Нагору