Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Прикарпатець вбив друга дитинства через неподілений алкоголь

Суд засудив до 7 років позбавлення волі 45-річного прикарпатця, який розізлився через не принесений алкоголь товаришем і завдав йому тяжких травм, що призвели до смерті.

Пише Інформатор, посилаючись на пресслужбу Долинського районного суду Івано-Франківської області.

Криваве застілля трапилося 19 лютого 2022 року близько 19:00 години у с. Максимівка Вигодської селищної ради Калуського району Івано-Франківської області.

Злочинець прийшов до сусіда додому цього дня близько 10 години, де разом розпивали алкоголь. Відтак в обідню пору до них приєднався і потерпілий, який час від часу проживав у тому ж будинку. Отримавши 1000 гривень від вбивці потерпілий мав піти у магазин та придбати ще спиртного для продовження застілля, однак цього не зробив, а повернувся додому ввечері без алкоголю, грошей та ще й п’яним.

Це і стало причиною конфлікту двох сусідів, які фактично проживали “через хату”. Внаслідок умисного нанесення ударів потерпілому в ділянки голови йому було спричинено тяжкі тілесні ушкодження і на місці події настала смерть потерпілого, зокрема від механічної асфіксії через закриття дихальних шляхів кров’ю в результаті закритої черепної-мозкової-лицьової травми.

У судовому засіданні обвинувачений частково визнав свою вину та пояснив, що наміру позбавляти його життя він не мав. Вони товаришували з дитинства, ніколи між ними конфліктів не було, тому дуже шкодує про те, що сталось.

У результаті розслідування суд прийшов до висновку, що винуватість злочинця у вчиненні умисних тяжких травм, що спричинило смерть потерпілого – доведена повністю.

Нагору