Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

На палаці Потоцьких – українське кіно просто неба

Сьогодні, 22 липня, на території палацу Потоцьких в Івано-Франківську пройшов кінопоказ фільму “Кайдашева сім’я”.

Повідомляє Інформатор.

У кінозалі під шатром вміщається близько ста людей. На сенс прийшли люди різного віку, зокрема, і молодь, що просто не може не тішити.

Пан Зеновій з дружиною Любою – серед відвідувачів. Вони літнього віку. Чоловік каже, такі покази нагадують йому студентські роки.

“Літо. Зелений театр… Зараз те ж саме. Центр міста, повітря. Звертаємося до історії, славної”, – каже він. Його підхоплює дружина і додає – такі заходи справді цікаві.

Як розповідає директор комунального підприємства ПІК “Палац” Володимир Гайдар, щотижня на палаці транслюватимуть українські фільми. Серед них – “Мої думки тихі” з Ірмою Вітовською та “Ізі”. Деталі щодо початку сеансу і стрічки повідомлятимуть за день до показу на сторінці КП в соцмережах.

“Ми продовжуємо відкриті кінопокази просто неба. Вважаємо це доцільним. Суть – у безкоштовній промоції українського кіно, документального та ігрового. Найгірше, що може бути – повітряні тривоги. Маємо карту укриттів, перед показом будемо інформувати – пролунає повітряна тривога, слід покинути територію палацу. Показ продовжиться після відбою або в інший день”, – каже він.

Перед Днем Незалежності планують провести тиждень кінопоказів, тематику оголосять пізніше. Обіцяють, що будуть запрошені гості.

А сьогоднішній кінопоказ був невипадковим – 22 липня десята річниця смерті актора Богдана Ступки. Фільм “Кайдашева сім’я” зняли у 1993 та 1994 роках. Там знялася ця видатна постать. Режисер стрічки – Володимир Городько. Кіно складається з двох невеликих серій. А ще в ньому зіграла франківка Олена Гаращук.

Не пропустіть наступний сеанс!

Софія Сіренко

Нагору