Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Книга на вихідні. Ґленн Рінґтвед “Серце, плач”

У вихідні дні ми вам пропонуємо прочитати книгу разом з дитиною і порозмовляти про важливе. Цього року у видавництві “Видавництво” вийшов твір “Серце, плач” данського письменника Ґленна Рінґтведа.

Чому книга варта уваги, розповідає Інформатор.

Це книжка-картинка для дітей віком 4+. Тема тонка і глибока – смерть, втрата близької людини. На жаль, сучасні українські реалії показують, що це зараз актуально. Війна забрала рідних і близьких у багатьох. Це треба прожити і пережити. Як? На це запитання допоможе відповісти книга.

“Серце, плач” вважають однією із найкращих книгою про втрату близьких. У 2017 році вона отримала премію Мілдреда Батчельдера.

Ілюструвала книгу Шарлотте Парді. Переклала з данської Анжела Цьорох.

За сюжетом до бабусі, що має четверо онуків приходить Смерть. Діти намагаються перехитрити цю похмуру пані. Однак все має початок на кінець – і життя теж. Смерть розповідає дітям повчальну історію, яка допомагає дітям прийняти горе і сум. Про що була її розповідь? А це читайте у книзі.

“Кажуть, у Смерті черстве й чорне як вуглик серце. Але це неправда. Її серце, сховане під плащем, насправді багряне, мов сонце на світанку. Воно б’ється, повне глибокої любові до життя”, – хіба ж не сильно сказано?

Читайте цю книгу разом зі своїми дітьми і розмовляйте з ними про важливе.

“Серце, плач. Плач, але не розбийся”.

Читайте також: Книга на вихідні. “Чарівні істоти українського міфу” від Дари Корній.

Софія Сіренко

Нагору