Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Франківка збирає книги російською і здає їх на макулатуру

Іванофранківка Тетяна Підчук збирає книги російською мовою і здає їх на макулатуру, а за виручені кошти купує літературу для шкільної бібліотеки.

Повідомляє Інформатор.

Тетяна Підчук працює у бібліотеці школи села Вовчинець. Тож знає – з книгами українською мовою там сумно. А ще разом з чоловіком вони волонтерять – виготовляють окопні свічки.

“У квітні я влаштувалася на роботу у біліотеку. Прийшовши туди, я побачила, що там було багато книг російською мовою. Їх почали списувати, бібліотека опустіла наполовину. Я почула, що багато людей викидають російськомовні книги. У мене виникла ідея: можна збирати такі книги, здавати їх на макулатуру, а за виручені кошти купувати дітям художні книги”, – розповідає нам пані Тетяна.

Жінка написала пост у фейсбуку, і її підтримало чимало людей. Декому було складно прощатися зі своєю літературою з різних причин. Однак коли чули, що це на добру справу, залюбки приносили.

“Відчувається нотка агресії – люди хочуть відокремитися від всього російського. А як чують, що це допоможе українізації наших бібліотек – все йде на ура”, – каже вона.

Пані Тетяна віддала на макулатуру близько ста кілограмів книг. Наразі зібрано ще 200. Люди проносять не лише літературу, але й інші папери.

Закуповувати планують книги з української та зарубіжної літератури. Оскільки ціни високі, це робитимуть на барахолках.

Якщо хочете долучитися до акції – напишіть пані Тетяні у фейсбук. Хай дітки читають якісну літературу.

Читайте також: Де слухати аудіокниги українською.

Софія Сіренко

Нагору