Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Скільки цьогоріч будуть коштувати закрутки: готуємося до зими

Цього року ціни на продукти значно зросли, але в холодну пору року все одно хочеться чогось поживного з вітамінами, такого, що буде нагадувати про літо. Тому зараз час задуматися про закрутки та консервації.

Пише Інформатор.

Для того, щоб купити смачні овочі та все інше необхідне для консервації, краще йти на ринок. Там і вибір більший, і дешевше обійдеться.

Помідори здебільшого можна купити за 40-50 грн, залежно від їхнього сорту та розміру. Ціна на огірки становить 25-35 грн за кілограм у середньому, проте для закруток краще взяти менші огірки, які продають дорожче.

Якщо ж вам більше подобається товар у магазині, то там вартість помідорів коливається від 45 до 55 грн/кг, а огірків — 30-35 грн.

Коли овочами скупилися, варто подумати і про банки для консервації.

На ринку 3-літрову банку можна купити за 42 грн, 2-літрову за 32 грн, 1,5-літрову за 30 грн і однолітрову за 20 грн. За кришку просять 4 грн (1 штучка) і 200 грн за упаковку (50 штук). Якщо пройтися рядами і пошукати краще, то можна знайти і за 180 грн.

Для закруток також знадобиться кріп, який за в’язку просять 10 грн і часник, вартістю теж до 10 грн за 100 грам. Також знадобиться сіль, що в магазині коштує 30 грн. Потрібно брати кам’яну нейодовану.

У банку також варто покласти листя хрону, декілька горошин чорного перцю, до смаку можна й листя вишні чи смородини.

Готова банка маринованих помідорів у магазині коштує 48,99 грн за 780 грам, а консервованих томатів — 58, 49 грн за 670 грам. На мариновані огірки ціна значно вища майже 76 грн за 500 грам.

Тож краще робити консервації власноруч, тоді їх вийде більше і дешевше. На це треба виділити трохи часу, але зате взимку ви зможете поласувати смачними огірками й помідорами, в якості яких будете впевнені.

А якщо ви не знаєте, за яким рецептом робити приготування, читайте перевірену інструкцію до квашених огірків від бабусі. 

Анастасія Стецькович

Нагору