Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Вийшла нова марка від Укрпошти: як минув перший день продажу у Франківську?

Вчора, 28 липня, Укрпошта почала продавати нову поштову марку “Доброго вечора, ми з України!”. Її офіційно погасили в Києві. А що у нашому Франківську? Скільки продали марок за перший день? Чи був ажіотаж? Про це ми вам зараз розкажемо.

Пише Інформатор.

Ця марка є унікальною. Її обирали усією Україною за допомогою голосування через додаток Дія. Надрукували примірників близько 5 мільйонів штук, проте встановили обмеження на продаж: 2 листка марок + 2 конверти “Перший день” та 10 конвертів та листівок.

Ми прийшли до відділення Укрпошти, яке знаходиться на вулиці Січових Стрільців, 13. Познайомилися з жінкою, яка придбали низку комплектів і погасила їх.

“Я побачила по телевізору, що почали продавати марки. Вирішила прийти до відділення і придбала 9 комплектів з жовтою та ще декілька з помаранчевою маркою. Мене також ще подруга попросила їй купити 2 комплекти. Я сама не колекціоную, це вперше вирішила придбати. Заплатила за все 1500 гривень”, – каже пані Надія.

Червона літера W – для відправки за кордон. А синя M – для відправки територією України.

Інформатор також поспілкувався з пані Валентиною, яка продавала сьогодні марки та гасила їх спеціальним штампом:

“Сьогодні продали 500 листів. 29 липня мають видати більше марок. Цього разу такої черги, як на “Мрією” чи “Кораблем” не було. Проте людей було багато”.  

Цей штамп буде доступний всього 2 дні (28 та 29 липня). Спочатку марку наклеюють на конверт і потім ставлять штамп, гасячи її.

Ми дізналися вартість нових марок. 6 одиниць з літерою W коштують 330 гривень. За марки з літерою M просять 108 гривень.

Де їх можна придбати?

Якщо ви захотіли їх придбати, то можете це зробити:

  1. У філателістичному магазині Укрпошти.
  2. Інтернет-магазині Kasta.
  3. Інтернет-магазині Prom.
  4. Інтернет-магазині Rozetka.
  5. На міжнародних майданчиках eBay та Amazon.

Читайте до теми: Чи реально заробити гроші на марках “Русскій воєнний корабль…Всьо!” та “Українська мрія”?

Артем Тригуб

Нагору