Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У Франківську вдруге проходить гаражний сейл — гроші збирають на ЗСУ

Сьогодні, 17 вересня, у відкритому цеху “Парасолька” на “Промприладі” відбувається благодійний гараж-сейл. Цього разу кошти збирають для фонду “Культурний шок”, який допомагає українським захисникам.

Пише Інформатор. 

Благодійний розпродаж проводять вдруге. На столах продавці та продавчині розклали взуття, одяг, аксесуари, книги, наліпки, листівки та багато іншого.

Мета сейлу не змінилася — люди можуть купити потрібні їм речі за нижчу вартість, при цьому підтримуючи наших бійців.

Читайте також: Одяг, взуття, книги та аксесуари: в Івано-Франківську проходить благодійний гараж-сейл

Ось, наприклад, вироби з бісеру. Чокери, персні і намисто з бісеру створила подруга продавчині з Харкова. Каже, що зараз немає кому продати всі ці вироби, а тут хоча би зможе допомогти ЗСУ.

Патріотичні наліпки продає Лада з Маріуполя. Їх створив митець із Івано-Франківська, який також продає наліпки на інстаграм-сторінці “Крамниця бомжа”.

Сама дівчина торгує виготовленими власноруч прикрасами для дредів із полімерної глини. Їх зробила ще в Маріуполі, але це все, що вдалося врятувати з виробів.

Трохи ліворуч дві Іванни з Івано-Франківська на продаж виставили посуд, шахи та шкатулку з ручною різьбою, якій більше 100 років. Як зазначає одна з продавчинь, багато речей знайшли на стриху в баби Іри.

Керамічну тарілку зробили майстрині з Косова. Її можна класти в піч чи в духовку і запікати щось смачне. Шахи залишились від дідуся, а футбольний м’яч привезли з ярмарку в Польщі. Це останній, який залишився з 10 м’ячів і тепер його вирішили продати у Франківську.

Одягу, кажуть, цього разу небагато принесли, бо помітили, що минулого розпродажу людей більше цікавили аксесуари.

Половину грошей дівчата, згідно з правилами сейлу, віддають організаторам для Фонду “Культурний шок”. А за іншу частину виручених коштів придбають одноразові душі та сушкарі для захисників. Продавчиня ділиться, що на початку повномасштабної війни здебільшого помагали переселенцям, а зараз допомогу спрямовують також ЗСУ. Наразі чекають партію зимових спальників з-за кордону.

Свій внесок у розпродаж зробили також дітки, які в рамках майстер-класів від волонтерської платформи “СпівДія” виготовляли глиняні вироби, підсвічники, осінні корзинки та закладки для книг.

Усе створили діти, віком від 5 до 12 років. Від платформи “СпівДія” проводяться безкоштовні заняття двічі на тиждень. Здебільшого їх відвідують діти-переселенці, які формують для себе нове оточення та знаходять друзів, а також їхні батьки, які теж пристосовуються до нового міста. Тож придбати вироби можна від діток з Харкова, Херсона, Луганська, Миколаєва, Бердянська та інших міст східних і південних областей.

У “Парасольковому цеху” розташувалися ще багато продавців, тож приходьте на гараж-сейл і обирайте, що вам до вподоби.

Благодійний розпродаж триватиме до 19:00. Поспішіть!

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com.

Нагору