Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У Івано-Франківську відкрили перший у західній частині України центр інтервенційної допомоги

Цей центр переїхав до нашого міста з Харкова. Його релокував засновник Святослав Балака. Він розповів, що метод інтервенційної допомоги –  новий та дуже динамічний в Україні метод лікування онкології. 

Пише Інформатор, посилаючись на пресслужбу міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа.

Засновник центру пояснює, що інтервенційна онкологія – це коли лікарі можуть зайти безпосередньо в пухлину, знищити її, покращити якість життя хворого. Це робиться за допомогою маленьких інструментів: спеціальних голок, спеціальних електродів, спеціальних катетерів або дренажів. Крім того можна надати допомогу хворому, діагностувати чи зробити морфологічну діагностику.

Цей метод Святослав вивчав кілька років закордоном. Він там є одним із оснвоних методів лікування онкології.

Онколог створив і очолив Асоціацію інтервенційних онкологів та радіологів України. Як і в себе вдома у Харкові, так і в Івано-Франківську команда центру інтервенційної онкології допомагає тим, хто не має коштів на дороговартісне лікування раку. В обласному онкодиспансері медики на власному обладнанні проводять операції хворим.

«У нас є така громадська позиція, що кожен пацієнт, який не має коштів, повинен отримати лікування. Тому організували свою роботу і в Івано-Франківському онкоцентрі. Тому лікарі нашого центру працюють на базі онкодиспансеру міста Івано-Франківськ. І там пацієнти можуть отримати допомогу. Тобто у нас така цікава структура – це приватна, яка співпрацює в партнерстві з місцевим бізнесом, з приватною лікарнею «Франкомед» і наукова спільнота, громадська організація, Асоціація інтервенційних онкологів України, яка допомагає», – додає помічниця засновника центру Катерина Терещенко.

В управлінні праці Івано-Франківська зазначили, що у місті вже працюють 73 релокованих підприємства. Частина з них –  медичні заклади, на чолі із відомими лікарями. Вони переїхали сюди з територій, де ведуться активні бойові дії.

Окрім лікування пухлин, Асоціація інтервенційних онкологів та радіологів України на чолі зі Святославом Балакою займається також просвітницькою діяльністю. Вони навчають лікарів та інтернів, підвищують кваліфікацію медиків з усієї України.

Читайте також: Навички невідкладної медичної допомоги покращували лікарі на Прикарпатті.

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору