Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Яку погоду очікувати 30 жовтня

Сьогодні, 30 жовтня, в Івано-Франківську дещо похолоднішає. Вдень почне йти дрібний дощ, який до вечора зупиниться, а від ранку до ночі небо буде вкрите хмарами.

Повідомляє Інформатор з посиланням на синоптиків.

Температура в обід підніметься до +15°С, а ввечері опуститься до +12°С. До слова, найтепліше цього дня в Івано-Франківську було у 2018 році, коли температура піднялася до 23°С, а найхолодніше — у 1951 році. Тоді термометр показував -4°С.

Сьогодні вночі Україна перейшла на зимовий час, тож не забудьте перевести стрілку годинника на годину назад. Тепер схід сонця можна буде зустріти о 7:03, а захід — о 17:06. Тривалість світлового дня при цьому складатиме 10 годин і  3 хвилини.

Народний прогноз погоди: 30 жовтня вшановується пам’ять святого пророка Осії, який мав дар звіщати про лиха. У цей час закінчувався літній шлях і починався зимовий: “На Осії колесо з віссю прощається, бо віз у заслінок поліз, а сани ще не зніс”, – віз у сарай ставили, сани на світ витягували. А погоду передвіщали за зозулею: якщо вона кує на сухому дереві, то невдовзі буде мороз.

Цього дня свої іменини святкують Андрій, Антон, Дем’ян, Кузьма, Лазар, Леонтій та Осія, з чим ми й вітаємо власників цих імен.

Радимо вам цікаво провести останній вихідний день. Можна піти на прогулянку з друзями чи коханою людиною, а якщо ви любите відпочинок на самоті, тоді пропонуємо вам прочитати книгу “Люди з дієсловами” Катерини Калитко.

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору