Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Книга року BBC-2022: прикарпатці в двох номінаціях

29 жовтня BBC Україна опублікували Довгі списки літературної премії Книга року BBC-2022. До них увійшло троє письменників із Прикарпаття. 

Детальніше розповідає Інформатор із посиланням на BBC News Україна.

У номінацію Книга року BBC-2022 потрапили письменниці Ірена Карпа з психологічним трилером “Тільки нікому не кажи” й Галина Петросаняк із дебютним романом “Вілла Анемона”. В Довгому списку Дитячої Книги року BBC-2022 – Василь Карп’юк (“Олекса Довбуш. Лігво Арідника”).

5 вересня Ірена Карпа презентувала в Івано-Франківську свій новий роман “Тільки нікому не кажи”. Психологічний трилер розповідає про фотографку українського походження, яка живе в Парижі. Поруч із історією головної героїні розгортається сюжет із серією вбивств педофілів. Книга легко читається й має рейтинг 18+.

“Цей психологічний трилер про те, що зазвичай замовчують, намагаються забути і бояться виносити на люди: домашнє насильство, зґвалтування, булінг”, – йдеться в анотації.

Читайте також: Тригерні теми й багато сексу. У Франківську Ірена Карпа презентувала новий роман.

Василь Карп’юк – поет, прозаїк, співзасновник видавництва «Discursus». Його попередня пригодницька книга для дітей “Олекса Довбуш. Таємниця Сили” потрапила у фінал премії «Еспресо. Вибір читачів» 2020 року, а також до короткого списку рейтингу «Книжка року 2020» й до списку найкращих книжок 2020 р. за версією ПЕН. “Олекса Довбуш. Лігво Арідника” – продовження серії про пригоди легендарного ватажка опришків.

До теми: Пізнати Гуцульщину. У Франківську Василь Карп’юк презентував дитячі книги про Довбуша.

Галина Петросаняк відома своєю поезією й перекладацькою діяльністю, зокрема, збіркою “Екзофонія” 2019 року. “Вілла Анемона” – її дебютний роман, у якому йдеться про те як “фундаментальні поняття, які ми вважаємо однозначними, раптом загрозливо роздвоюються, змушуючи героїню, — а разом з нею й читачів, — шукати точних відповідей: що ж таке гідність, де межі свободи і залежності?”

Премія Книга року BBC-2022 присуджується за найкращу українськомовну книгу видану минулого року в трьох категоріях: “Книга року BBC”, “Дитяча Книга року BBC” й “Книга року BBC-Есеїстика”. Цьогоріч до Довгих списків за результатами відбору журі ввійшло 38 видань.

Головне фото: Dmytro Petryna/Facebook.

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору