Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Топ наркозлочинів на Прикарпатті за останні дні

На Івано-Франківщині поліція затримала декількох чоловіків, які продавали чи зберігали наркотики. 

Розповідає Інформатор із посиланням на пресслужбу поліції Івано-Франківської області.

Поліція викрила трьох прикарпатців, які займались поширенням наркотиків. Фігурантам 17, 20 та 21 рік. Один із них працював кладменом одного з Телеграм-каналів з аудиторією 3600 осіб. Канал вже заблокували.

Під час обшуків у помешканні зловмисників правоохоронці вилучили близько 800 грамів психотропу PVP, а також комп’ютери, 500 закладок з амфетаміном й засоби для їх формування, електронні ваги й чорнові записи діяльності наркоторговців.

Одного з фігурантів затримали відповідно до статті 208 Кримінального процесуального кодексу України й повідомили про підозру за статтею 307 Кримінального кодексу України. Наразі йому обирають запобіжний захід. Як кваліфікувати дії двох його спільників, вирішуватимуть після проведення необхідних експертиз.

Під час патрулювання поліцейські також знайшли канабіс у 29-річного франківця. Вилучені речові докази відправили на експертизу. За фактом зберігання наркотиків почали кримінальне провадження за статтею 309 Кримінального кодексу України. Триває розслідування.

Ще один факт незаконного обігу наркотиків правоохоронці виявили під час обшуку у помешканні 38-річного прикарпатця, де знайшли близько 400 грамів канабісу. З’ясували також, що чоловік продавав бупренорфін та амфетамін. Зараз вирішується питання про повідомлення йому підозри за частиною 2 статті 307 Кримінального кодексу України.

Окрім цього, поліцейські викрили 32-річного франківця, який також розповсюджував наркотики та психотропи. Під час огляду в нього вилучили близько 30 закладок із канабісом. Фігурант працював кладменом одного із Телеграм-каналів, який уже заблокували. При обшуку житла зловмисника поліцейські знайшли та конфіскували зіп-пакет із наркотиками, пристрої для їх вживання, електронні ваги й мобільний телефон. Слідчі інкримінують йому вчинення злочину за статтею 307 Кримінального кодексу України. Після експертиз вирішуватимуть питання про перекваліфікацію дій чоловіка й повідомлення йому про підозру.

У всіх випадках виявлені речовини відправили на експертизу.

Читайте також: Отримала наркотики та зустріла поліцейських: подробиці затримання дівчини в Івано-Франківську

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору