Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Чому в дитсадку № 12 холодно

Франківці скаржаться на холод у дитсадку № 12. Температура у приміщеннях заледве +14 градусів, а буває і нижчою. 

Деталі дізнався Інформатор.

Про проблему з теплом написала у фейсбуку Ірина Моргулець. Вона показала температуру в груповому та спальному приміщенні.

“Це ж для дітей…”, – резюмує франківка.

“Діти мерзнуть, температура 11-12 градусів, коли вже запрацює котельня нормально і не будуть на тій лінії, де ДНЗ № 12 і ДНЗ № 19 виключати світло. Чого в садку діти мають бути в холоді“, – обурюється Лілія Демчишин.

ДНЗ № 12 знаходиться на вулиці Довгій, 4.

У департаменті освіти про цю ситуацію знають.

“Знаємо, тут працює ТКЄ. За інформацією – котельня, на якій цей садок в тому числі – слабує через відсутність світла”, – коментує заступниця міського голови та директорка департаменту освіти та науки Вікторія Дротянко.

І справді, через вимкнення світла робота котелень зупинялася. Мешканці неодноразово скаржилися (і  скаржаться) на холод у помешканнях. 6 грудня у місті зупинилися дев’ять котелень.

“Це Набережна, Пулюя, Тополина, Військових ветеранів, Бельведерська 61 та 49, Чубинського, Колодіївка, Джерельна. Також були звернення щодо теплопостачання. Наразі, станом на вчора, їх було 100. З 71 щодо відсутності опалення по стояку, решту звернень щодо рушникосушок”, – зауважила на оперативній нараді в міського голови директорка Департаменту стратегічного розвитку, цифрових трансформацій, роботи зі ЗМІ, комунікації з мешканцями Зореслава Гелеван.

Щодо налагодження роботи з котельнями розповів технічний директор “Прикарпаттяобленерго” Олег Сеник в ефірі однієї з франківських радіостанцій.

“По котельнях відбулося ряд нарад з представниками “Теплокомуненерго” та заступником міського голови. Котельні ми вимикаємо по графіку, який ми узгодили. Ті котельні, за які казали, що вони вимкнуті, працювали всю ніч. Коли буде похолодання, ми зробимо такий графік, щоб котельня працювала вночі та впродовж дня певну кількість годин. Тобто ці рішення прийняті на рівні заступників міського голови і керівництва нашої філії “Центральна”, – зауважив Олег Сеник.

Франківці й раніше скаржилися на холод у дитсадках. Це стосується ДНЗ № 15,  № 23, № 26.

Так, Юлія Прокопюк у фейсбук-групі “Комуналка ІФ” 27 листопада писала, звертаючись до мера:

“Ви завтра поведете свою дитину у садок? Якщо ні, то запрошуємо до нашого. У групах буде так свіженько, як навесні – +10 тепла, і бутерброди, якщо кухня не встигне за приділений проміжок часу приготувати їжу. Майже, як на природі. Чому місто не подбало про генератори для садків та шкіл? Все літо попереджали, що можуть бути удари по енергоструктурах. Не всі в змозі віддати у приватний садок чи найняти няню”.

Міський голова відповів, що в кожному садку є генератор.

“В кожному садку є генератор, хіба завідувач не хотів! Котельні здебільшого працюють, але відкрию секрет, що ситуація не прогнозована і завтра може бути по-всякому”, – сказав голова.

Інформатор слідкує за ситуацією.

До теми: Як нараховуватимуть плату за спожите тепло?

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору