Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

На Прикарпатті почнуть вимикати електроенергію для бізнесів і мешканців будинків поблизу критичної інфраструктури

Щоб зменшити навантаження на мережу, світло почнуть вимикати в об‘єктах, які раніше були забезпечені електроенергією.

Про це Інформатор дізнався на нараді в Івано-Франківській ОВА.

Як зазначив технічний директор АТ “Прикарпаттяобленерго” Олег Сеник, енергетики зараз працюють на основі лімітів, які доведені “Укренерго” і користуються графіками вимкнень, погодженими в ОВА.

“Щоб дотримуватися ліміту, який регулярно зменшується, ми змушені вимикати 2 черги споживачів в області, тому виходить графік 2/4 протягом доби. Раніше ми керувалися тим, щоб краще забезпечити роботу бізнесу. Зараз ми складаємо графіки обмеження потужності і графіки споживання електроенергії, до яких включать бізнес і будуть застосовувати по готовності. Якщо вдасться це зробити до завтра, то вже завтра будуть вимикати світло в підприємців”, – каже Олег Сеник.

До графіків вимкнень залучать також споживачів, яких раніше не вимикали. Це мешканці тих будинків, які живуть поблизу критичної інфраструктури.

На прохання забезпечити підприємців більшою тривалістю подачі електроенергії, Олег Сеник відповів, що до вимкнення мережі населення вже дійшло до певної межі, тож тепер треба вимикати бізнес. Розглядається також варіант, щоб управляючі будинків самостійно вимикали електроенергію

Читайте також: Марцінків просить мешканців не скаржитися в соцмережах на вимкнення світла

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору