Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

В Івано-Франківську представили нового єпархіального архієрея – скандального єпископа Никиту (Сторожука)

Представлення нового єпархіального архієрея відбулося 11 грудня в кафедральному соборі Різдва Христового.

Повідомляє Інформатор з посиланням на сторінку Івано-Франківської єпархії УПЦ.

Архієреєм став єпископ Івано-Франківський і Коломийський Никита (Сторожук). Нагадуємо, раніше Служба безпеки України знайшла в нього російське громадянство, а сам Никита потрапив у секс-скандал, коли в його кімнаті “застукали” 17-річного оголеного хориста.

4 грудня Никиту висвятили в єпископи. Далі, 11 грудня, в храмі Різдва Христового на Довженка мешканці міста влаштували акцію протесту, під час якої скандували “Геть московського попа!”. Тоді у церкві відбулася перепалка між вірянами та активістами, утворилася тиснява. До речі, нам, як журналістам, віряни московського патріархату перешкоджали зйомці.

Про це більше читайте на сайті:

У Франківську мешканці виступили проти “московського попа”.

Проте того ж дня відбулося представлення нового єпархіального архієрея Никити, на яке: “З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, у цей день до Івано-Франківська прибули; Високопреосвященніший Мелетій, митрополит Чернівецький і Буковинський, постійний член священного синоду, голова відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ та Високопреосвященніший Веніамін, архієпископ Хотинський, колишній тимчасово керуючий Івано-Франківською єпархією УПЦ”, – написали на сторінці єпархії.

Тож яка ситуація буде в храмі Різдва Христвого УПЦ (МП) на Довженка, – будемо спостерігати далі.

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору