Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Прикарпаття отримало спецавтомобіль для екстреної медичної допомоги за 180 тисяч доларів

Сьогодні, 20 грудня, відбулася передача спецавто від польських благодійників для медиків Івано-Франківської області.

Пише Інформатор.

Нову машину швидкої допомоги придбано за кошти організації “Rotary club Poznan”. Придбали авто за 180 тисяч доларів, воно обладнане за всіма стандартами медицини невідкладних станів. Обладнання в машині дозволяє надавати якісну та кваліфіковану допомогу пацієнтам.

Як зазначає фельдшер медицини невідкладних станів Івано-Франківського центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Олег Водославський, авто з таким надсучасним обладнанням – єдине на Прикарпатті. У ньому є дефібрилятор, дихальний апарат, автоматичний зовнішній компресор грудної клітки, кисневі балони тощо.

“Наші всі авто доволі добре обладнані, але це авто зручніше в роботі. Але в цьому спецавто можна безперешкодно пересуватися, і все розміщується “під рукою”, – каже Олег Водославський.

У машині “швидкої” може працювати 2 члени бригади, лікар і 2 фельдшери.

Генеральний директор КНП “Обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Івано-Франківської обласної ради” Мирон Матейко розповідає, що авто будуть використовувати для перевезення хворих, які потребують термінової реанімації. Авто комфортне та функціональне для цього, але все вирішує медичний персонал. Тому медики будуть проходити курси на цьому авто, щоб все обладнання використовувалося в повноцінному обсязі. Тоді це дозволить врятувати життя.

Читайте також: Для коломийської “десятки” передали реанімобіль на передову

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору