Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

Франківець допоміг росіянам приховати масове вбивство українців у Маріупольському театрі

Управління СБУ в Івано-Франківській області встановило особу, яка має стосунок до масового вбивства жителів Маріуполя в результаті російського авіаудару по драмтеатру 16 березня минулого року. Цей чоловік зробив все для того, аби приховати сліди цього злочину.

Пише Інформатор, покликаючись на пресслужбу Управління СБ України в Івано-Франківській області.

Генерального директора двох російських фірм-підрядників, які виконали роботи з демонтажу Донецького драматичного театру в Маріуполі – народився в Івано-Франківської області. У 2014 році вирішив їхати до рф і там наразі керує будівельним бізнесом у Санкт-Петербурзі.

Слідчі встановили, що після захоплення Маріуполя військами рф гауляйтер окупованого міста Костянтин Іващенко та губернатор Санкт-Петербурга Олександр Бєглов підписали угоду про оголошення міст «побратимами».

Це стало причиною сприянню в проведенні різних робіт у Маріуполі, в тому числі, на руїнах драматичного театру.

“Угоду особисто курували голова т. зв. «днр» Денис Пушилін та перший заступник голови ради федерації рф Андрій Турчак”, – повідомили у пресслужбі.

В результати цього з червня і по теперішній час підконтрольні українському колаборанту компанії демонтували центральну та фронтальну стіни, фасад споруди драмтеатру, які містили на собі сліди бомбардування від 16 березня 2022 року.

Проте й це ще не все. Ті фірми працюють на місці філармонії та інших зруйнованих і пошкоджених збройними формуваннями російської федерації будівель і споруд.

Слідчі СБУ повідомили гендиректору російських фірм про підозру у вчинені злочину, який передбачений ч. 4 ст. 111-1 КК України

Йому загрожує 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснює Управління СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

До теми: Працює у “народній міліції днр” та завідує фінансами – СБУ викрили колаборантку з Луганщини.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору