Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Патріотизм чи фальш: в Івано-Франківську провели благодійну виставу про справжні цінності

Сьогодні, 18 лютого, в Івано-Франківську відбулася прем’єра благодійної вистави “Патріот”, виручені кошти з якої передадуть на підтримку армії.

Розповідає Інформатор.

П’єсу “Патріот” за Олександром Олесем показали в Івано-Франківському академічному обласному театрі ляльок імені Марійки Підгірянки. Зіграли в ній юні актори дитячої театральної студії “ЛялькоВОдиво”, режисерка — Ольга Гнатюк.

Сьогодні відбувся дебют для учасників театральної студії, головному герою всього 9 років, інших персонажів зіграли дівчатка, яким зараз 11-12 років. Попри це, вистава має дорослий сенс.

Режисерка Ольга Гнатюк каже, що цю виставу для благодійного показу обрала тому, що в ній чітко прописані сімейні цінності. В самі п’єсі показаний фальшивий патріотизм, де головний герой Кресало, який одружується та приходить у чужу сім’ю, починає нав’язувати свої правила та власне бачення патріотизму.

І справді, у виставі Кресало закликає писати вірші та оповідання, бо саме це вважає проявом патріотизму. Потім хвалить вірш про сало, адже це вважається притаманною рисою українців (стереотип – ред.). Натомість сім’я, в яку прийшов головний герой, живе по Писанню, вірить у Бога і Божий Закон.

“У фіналі всі розуміють, хто насправді патріот. Не тільки вірші, говоріння українською, носіння вишиванки та інше — це патріотизм. Є дії, що робить людина. Якщо є сімейні цінності, сім’я, яка разом і стоїть одне за одного, то це теж один з проявів патріотизму. Для нас важливо зараз бути разом, важливий патріотизм як внутрішня цінність”, — ділиться Ольга Гнатюк.

Режисерка також зазначає, що діти зараз дуже подорослішали, тому цією виставою вони також показують старшим важливість сімейних цінностей.П’єса триває близько пів години, це оптимальний час для юних глядачів. Ще один показ вистави “Патріот” відбудеться 26 лютого о 16:00, склад акторів дещо зміниться.

Вхід безкоштовний, але можна грошима підтримати наші ЗСУ. Всі виручені кошти театр передасть ГО “Громадській ініціативі Галичини”, яка вже далі контактує з військовими та допомагає їм закрити відповідні потреби.

Читайте також: Франківцям нагадують про Революцію гідності: в Музеї Небесної Сотні проходить тематична виставка

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору