Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

Ошукали на майже 92 тисячі гривень: поліція Прикарпаття розслідує три випадки шахрайства

За минулу добу правоохоронці зареєстрували одразу три випадки шахрайства, вчинені за однією схемою. Прикарпатці втратили майже 92 тисяч гривень після дзвінків псевдопрацівників банку. За всіма фактами поліція розпочала кримінальні провадження.

Пише Інформатор із посиланням на поліцію Івано-Франківської області.

До правоохоронців звернувся 58-річний мешканець Долини. Його ошукали аферисти за один телефонний дзвінок: невідомий чоловік представився працівником банку й повідомив, що карту заявника заблокують, адже її намагаються “зламати” шахраї. Чоловік виконав всі вказівки незнайомця та переказав на невідомий банківський рахунок 53500 гривень.

За такою ж схемою 48-річний мешканець Снятина втратив понад 23500 гривень. Після дзвінка нібито банківського працівника він того ж дня переказав кошти на невідомий рахунок.

69-річна мешканка Івано-Франківська також довірилась незнайомому співрозмовнику й переслала шахраям майже 15 тисяч гривень власних заощаджень.

За всіма цими фактами поліцейські Прикарпаття розпочали кримінальні провадження за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці вкотре закликають громадян бути обачними та не довіряти телефонним шахраям, які намагаються дізнатись реквізити Ваших банківських карток або спонукають Вас до необдуманих, банківських операцій.

Читайте також: Чим займається кіберполіція Прикарпаття | поради безпеки в інтернеті

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору