Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

В Івано-Франківську відкрили пам’ятну дошку прокурору Любомиру Хамцю

Сьогодні, 17 березня, відбулося відкриття анотаційної дошки Любомиру Хамцю, який працював на керівних посадах в прокуратурах районного та обласного рівня.

Пише Інформатор.

Любомир Хамець народився напередодні Дня Незалежності України та в День Державного прапора, 23 серпня, 1977 року. Навчався в Національній юридичній академії імені Ярослава Мудрого. Після завершення навчання, 21 рік працював в органах Івано-Франківської прокуратури.

За свій професіоналізм був нагороджений Президентом України медаллю “За працю і звитягу”. З перших днів війни пішов добровольцем на фронт. Виконував бойові завдання у складі 110-ї окремої механізованої бригади імені генерала-хорунжого Марка Безручка на Донеччині. Кілька разів був поранений, але все одно повертався на війну.

Загинув Герой 15 грудня 2022 року через осколкові поранення, які отримав у бою з окупантами. Указом Президента від 20 січня 2023 року посмертно нагороджений орденом “За мужність” 3 ступеня.

Батько Героя Микола Хамець сказав:

Ми знаємо, що жертва його недаремна. Він пішов на війну, щоб захистити Україну від загарбників, щоб ми жили щасливо. Ми знаємо — втрата його недаремна. Він ішов на війну і казав: “Я йду, щоб мої сини не воювали”. І цим сказано все“.

У захисника залишились дружина Вікторія та сини Святослав і Максим.

Читайте також: “Де ти?”: біля Франківського Драмтеатру вшанували роковини трагедії в Маріуполі

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору