Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

В Україні заборонять назви, пов’язані з росією: Верховна Рада підтримала законопроєкт

Відтепер назви, пов’язані з рф, будуть заборонені в Україні. Відповідний законопроєкт сьогодні підтримали народні депутати й він стане чинним після того, як його підпише Президент. 

Повідомляє Інформатор із посиланням на сайт Верховної Ради.

За законопроєкт №7253 проголосувало 248 народних депутатів.

Цей документ змінить низку законів, постанов, указів президента. Йдеться про закони “Про географічні назви” й “Про засудження комуністичного та нацистського тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки”. Відтепер в Україні заборонять географічні назви, що звеличують, пропагують, увіковічують або символізують:

  • росію;
  • російські пам’ятні, історичні, культурні місця, дати, події;
  • російських діячів, які здійснювали військову агресію проти України та інших держав, переслідували дисидентів за критику тоталітарного радянського та російського режиму тощо.

Ми маємо скинути цей колоніальний тягар, що нав’язувався нам багатьма десятиліттями, а то і століттями. І саме сьогодні є можливість створити нову ідентичність, подолати імперські колоніальні міфи, віднайти та утвердити ту історичну пам’ять, яка належить нам — українцям, щоб стати повноцінним господарем на своїй землі“, — пишуть автори законопроєкту в пояснювальній записці.

Читайте також: Південна залізниця отримала нову назву: що обрали українці

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору