Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У центрі міста з будинку на мешканців обвалився шматок штукатурки

В Івано-Франківську з будинку на вулиці Січових Стрільців обвалися штукатурка. Уламки впали на мешканців.

Повідомляє Інформатор.

Про цей випадок написала у фейсбуку Олена Антонович.

“Щойно ледь залишилася жива: врятувала велика парасоля, що прийняла удар на себе. Штукатурка ковзнула по ній, добряче зачепивши ногу.
Обережно, бо в дощову погоду, як і в сніг, ходити містом небезпечно…”, – написала Олена Антонович.

Йде мова про будинок № 26, що є пам’яткою архітектури місцевого значення. Збудований у 1894 році. Колись тут була контора торгової фірми “Ревера”. Зараз на першому поверсі будівлі знаходиться аптека і кав’ярня.

Нагадуємо, що згідно законодавства, нагляд за технічним станом, експлуатацією свого майна, а також його ремонт чи реставрацію здійснюють власники, співвласники будинку самі. Якщо стався обвал штукатурки, фасаду тощо, вони несуть відповідальність за принесені збитки іншим людям. Про це наголошують у Департаменті містобудування та архітектури.

“Не слід безучасно очікувати на чиюсь сторонню допомогу з вашим майном, а варто самостійно організовувати його обслуговування, своєчасний ремонт чи реставрацію”, – кажуть там.

До слова, зараз Програма охорони культурної спадщини Івано-Франківської міської територіальної громади на 2022-2024 роки – діє. Однак через воєнний стан її фінансування закрито. У Департаменті містобудування та архітектури готові надати консультації та рекомендації з вищезгаданих питань.

Читайте також: Архітектурні пам’ятки Івано-Франківська, які жителі відреставрували за свій кошт.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору