Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

В Івано-Франківську консультує американський офтальмолог

До нашого міста вже вп’яте приїхав офтальмолог із США Пол Рунге. Консультуватиме спеціаліст в обласній дитячій лікарні Івано-Франківська.

Розповідає Інформатор, покликаючись на пресслужбу голови Івано-Франківської ОВА Світлани Онищук.

Він спеціалізується на патології сітківки, в тому числі новонароджених. Вже протягом 38 років чоловік лікує хвороби сітківки лазерним методом.

“З початку повномасштабного вторгнення в якості волонтера він приїздив в українські госпіталі допомагати українським лікарям. Наш обласний дитячий заклад відвідував уже 5 разів. Під час візитів проводив консультації дітей із вадами зору у різних відділеннях обласної дитячої клінічної лікарні”, – повідомили у пресслужбі.

Написали й про те, що офтальмолог брав участь в хірургічному лікуванні передчасно народжених дітей.

Зараз лікар веде перемовини про передачу новітнього офтальмологічного лазеру NorLase для лікарні. Його хвилі специфічного зеленого кольору є золотим стандартом лікування ретинопатій передчасно народжених дітей у світі.

“Новий лазер стане єдиним апаратом найвищого класу в Україні. І наші лікарі зможуть надавати медичну допомогу світового рівня найменшим українцям”, – додали у пресслужбі голови ОВА.

Також повідомили, що лікар планує подальші візити на Прикарпаття, тому для діток з вадами зору відкрили попередній запис. Вони зможуть отримати безоплатну консультацію від американського спеціаліста.

Читайте також: Франківські лікарі спільно з польським професором провели сім складних операцій на серці.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору