Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У неділю й свята паркування безкоштовне – заступник міського голови Івано-Франківська

У неділю, святкові дні та дні релігійних свят, визначених чинним законодавством України вихідними, паркування на майданчиках для платного паркування в місті Івано-Франківську безкоштовне.

Пише Інформатор із посиланням на допис заступника міського голови Михайла Смушака.

На кожному майданчику має бути розміщена інформація про години за які потрібно, а за які не потрібно оплачувати. Із жовтня по квітень платними є години з 8.00 до 19.00, а з травня по вересень – з 7.00 до 21.00 год. Виняток – паркування біля Ратуші, яке платне постійно.

Якщо режим роботи на паркувальному майданчику не розміщений – пишіть офіційну скаргу на оператора в Управління транспорту і зв’язку Івано-Франківської міської ради, яке відповідає за організацію роботи майданчиків для платного паркування в місті Івано-Франківську.

Фіскальний чек обов’язково повинен містити назву та адресу господарської одиниці; для платників ПДВ – індивідуальний податковий номер платника ПДВ. Перед номером друкуються великі літери ПН; для неплатників ПДВ – ідентифікаційний код за ЄДГРПОУ або реєстраційний номер облікової картки платника податків у Державному реєстрі фізичних осіб, перед яким друкуються великі літери “ІД”; найменування товару або послуги; вартість товару або послуги; кількість товарів або послуг; літерне позначення ставки ПДВ; форму оплати (готівкова/безготівкова); загальну вартість придбаних товарів або послуг, перед якою друкується слово “СУМА” або “УСЬОГО”; порядковий номер фіскального чека, дата (день, місяць, рік) та час (година, мінута) проведення розрахункової операції; фіскальний номер реєстратора розрахункових операцій, перед яким друкуються великі літери ФН; напис “Фіскальний чек” та логотип виробника РРО.

Щодо паркувального талону – це не ті папірці, які ставить “особа, яка називає себе паркувальником” на автомобіль і там ручкою щось позначає. Паркувальний талон – це переважно абонемент на паркування на день, місяць чи рік, який є захищеним, номерним, в якому чітко вказано усі реквізити і, що головне – він продається у безготівковій формі. У місті Івано-Франківську,наразі, операторами паркування оплату паркування за допомогою паркувальних талонів не організовано“, – зазначає Михайло Смушак.

Варто перевіряти інформацію на чеку: чи правильно вказано назву та адресу оператора з паркування, час паркування та суму до оплати. Вартість паркування на всіх майданчиках Івано-Франківська становить 10 грн., а біля Ратуші – 30 грн. Жодних комісій понад ці суми бути не може.

Читайте також: Комунальні служби Франківська повинні вести сторінки в соцмережах: розпорядження міського голови

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору