Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

На Франківщині заблокували канал виїзду військовозобов’язаних за кордон

На Прикарпатті викрали злочинну схему. Двоє чоловіків налагодили канал нелегального переправлення за кордон військовозобов’язаних чоловіків. Неправдиві дані вносили до інформаційної бази “Шлях”. 

Повідомляє Інформатор з посиланням на пресслужбу обласної поліції.

До схеми причетні 35-річний та 30-річний мешканці Тлумацької ТГ. Вони виготовляли для військовозобов’язаних документи, за якими влаштовували їх на роботу водіями вантажних мікроавтобусів у приватне підприємство. Відтак вносили ці неправдиві відомості в інформаційну систему “Шлях”. Тож чоловіки могли перетинати державний кордон.

З одного чоловіка зловмисники брали по 6,5 тисяч доларів. Спершу вони отримували аванс, а згодом решту суми. Затримали зловмисників поблизу прикордонного пункту Порубне Чернівецької області. Фігуранти намагалися втекти. Одного чоловіка затримали, інший перебуває у розшуку. Вдома у чоловіків забрали гроші, отримані від незаконної дільності, копії документів, вогнепальну зброю та боєприпаси. Також забрали транспортні засоби, на яких перевозили “клієнтів”.

Одного із фігурантів уже затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому повідомили підозру за ч. 3 ст. 332 (Сприяння в незаконному переправленні осіб через державний кордон України, вчинене за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів) Кримінального кодексу України. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід – тримання під вартою. Спільнику слідчі заочно повідомили про підозру.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Задокументували протиправну діяльність зловмисників слідчі слідчого управління обласної поліції спільно з оперативниками управління карного розшуку та працівниками Департаменту військової контррозвідки УСБУ в Івано-Франківській області. Процесуальне керівництво у справі здійснює Івано-Франківська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору