Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

В Опришівцях відкрили пам’ятну дошку ветерану АТО та ООС, добровольцю Станіславу Сенику

Сьогодні, 9 травня, в Опришівцях відбулося відкриття анотаційної дошки загиблому на російсько-українській війні Станіславу Сенику.

Розповідає Інформатор.

Дошку відкрили на фасаді ліцею №6, де й навчався Станіслав. Він народився 22 липня 1991 року в республіці Казахстан, але ще немовлям батьки перевезли сина в село Кропивник на Калущині.

У віці 7 років пішов до школи, але далі батьки Станіслава загинули, і його опікою займалася бабуся. Ще з юних років мріяв про кар’єру військового, брав активну участь у культурному та спортивному житті ліцею. Згодом вступив на спеціальність “військова прокуратура” в Харківську юридичну академію.

У вересні 2016-го пішов добровольцем до 130-го окремого розвідувального батальйону військової частини А1994 ОК “Захід” Сухопутних військ ЗСУ. Пройшов найгарячі точки Донеччини та Луганщини, служив снайпером, розвідником-радіотелеграфістом, снайпером-розвідником.

У 2019 був звільнений в запас, але вже 24-го лютого 2022 року пішов добровольцем на фронт і став на захист Ірпіня, Бородянки. Потім у складі добровольчої групи під керівництвом командира “Гамлета” воював в селі Максимівка на Донеччині.

17 травня був призваний за мобілізацією та служив телефоністом-лінійним наглядачем відділення зв’язку взводу управління мінометної батареї.

Загинув 2 липня біля Новогригорівки на Миколаївщині через мінометний обстріл. Побратими згадують Станіслава Сеника як відважного патріота і безстрашного воїна.

На фасаді ліцею раніше була встановлена дошка захиснику України Роману Душенку, який загинув на Луганщині. Вічна слава і вічна пам’ять Героям.

Читайте також: У Івано-Франківську відкрили анотаційні дошки загиблим військовим Назарію Ділеті та Мар’яну Орищуку

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору