На Прикарпатті не допустили до продажу 1,255 т овочів та фруктів з нітратами.
Повідомляє Інформатор з посиланням на Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області .
Всього за 4 місяці провели ветеринарно-санітарну експертизу 24759 зразків овочів та фруктів, які продавали на ринках області, а це 42580 досліджень.
Нітрат – це сіль або ефір азотної кислоти, який застосовується в якості добрива та у виробництві. Вони забезпечують ріст рослин. Завелика їх кількість, яка накопичується в овочах, а потім потрапляє в організм людини, шкідлива для здоров’я. Нітрати накопичується через неправильне зберігання, недотримання прийнятих норм витрат, термінів внесення в ґрунт.
Поради для зниження вмісту нітратів у овочах:
- Замочуйте в чистій воді у співвідношенні 1:10 протягом не менше 1 години. Це зменшить вміст нітратів в овочах на 25-30 %
- Відварюйте овочі у великій кількості води. Одержаний відвар для харчування не використовувати.
- Приготовлені зі свіжих овочів салати споживайте відразу.
- Нітратні сполуки чудово знешкоджуються лимонним або гранатовим соком, на їх основі можна готувати заправки для салатів або додавати їх у воду для замочування овочів та фруктів.
Більше про нітрати читайте ТУТ.
Читайте також: Скільки сьогодні коштують свіжі овочі в Івано-Франківську.
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com