Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

На “Весняних фестинах” в Прикарпатському університеті зібрали понад 24 тисячі гривень для ЗСУ

10 травня Факультет історії, політології і міжнародних відносин Прикарпатського національного університету влаштував благодійні “Весняні фестини”. Під час заходу вдалося зібрати 24 571 грн для військових, які навчаються в ПНУ.

Пише Інформатор із посиланням на сайт університету.

На фестинах гості могли ознайомитися із традиційним одягом, їжею та вишивкою історико-етнографічних районів Івано-Франківщини: Покуття, Опілля, Гуцульщини, Бойківщини.

Студенти демонстрували автентичні прикраси, одяг, рушники, старовинні світлини. Також можна було придбати смаколики та зробити фото у фотозонах. Долинський краєзнавчий музей “Бойківщина” Тетяни і Омеляна Антоновичів показав бойківський традиційний жіночий костюм.

На фестинах виступив народний аматорський вокальний ансамбль “Коралі” на чолі з Галиною Мартиненко. Виступали й студентки факультету: Анастасія Бариляк, Лілія Дякун, Інеса Зітинюк, Христина Андріяшко співали гаївки й коломийки, а Яна Калинчук декламувала авторський вірш про село Микуличин.

Провели й майстер-клас із виготовлення синьо-жовтих ангелів. Їх передадуть студентам і студенткам факультету, які наразі перебувають на фронті.

Читайте також: У Прикарпатському університеті проходить ярмарок на підтримку військових з Прикарпаття

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору