Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У Калуші “вбивають” професійний баскетбол: правда чи ні

30 березня цього року Калуська міська рада вкотре урізала бюджет, що виділявся на БК “Калуш-ПНУ”. Головний тренер клубу впевнений, що причина цьому — конфлікт із владою.

Пише Інформатор Калуш. 

Рішення про чергове “Внесення змін до Програми фінансової підтримки спорту вищих досягнень та громадських спортивних організацій Калуської міської територіальної громади на період 2023-2025 роки” було прийнято 30 березня 2023 року. Відповідно до нього, фінансова допомога для баскетбольного клубу не передбачається.

Головний тренер БК Олег Пелех опублікував допис, в якому йдеться про те, що існує конфлікт з міською владою. Олег Пелех зазначає про те, що депутати намагаються скоротити професійну програму клубу на користь міського футболу та хокею, витрати на яких за останні два роки зросли.

До слова, скорочення фінансування розпочалось після останніх виборів до міської ради. У період з 2021 до 2022 року передбачене фінансування скоротили з 400 до 200 тисяч гривень, тобто у два рази.

Секретар міської ради Віктор Гільтайчук прокоментував цю ситуацію:

“Серед хлопців двоє чи троє є калушанами, решта, напевно, не є мешканцями навіть нашої області. Ніхто нічого проти баскетболу не має, тому кошти і передбачили для розвитку баскетболу”.

Натомість Олег Пелех надав інформацію з Федерації баскетболу України, де фігурує склад БК “Калуш-ПНУ”, з якого видно, що 12 членів команди є калушанами, а ще один представляє Долину.

Проте заступниця міського голови Надія Гуш стверджує, що ці дані не відповідають дійсності.

Міський голова Андрій Найда також прокоментував висловлювання головного тренера клубу:

“Не треба писати маніпулятивні пости у соцмережі про депутатів Калуської міської ради. Ще бюджет не прийнято, та йому (прим. ред. — Олегу Пелеху) нуль гривень поставлять, і баскетбольна команда нічого не буде мати. Треба співпрацювати, треба доводити, а не виливати негатив на депутатів”.

Представники міської ради пояснили, що фінансування є не утриманням, а підтримкою, тобто не є обов’язковим. Також вони зазначили, що БК “Калуш-ПНУ” не виконували конкретний план заходів, а ще клуб є єдиною спортивною організацією дорослих, яка тренується у ДЮСШ “Сокіл” безкоштовно.

На фото: міський голова серед спортсменів БК “Калуш-ПНУ”. Справа від нього — головний тренер Олег Пелех

Читайте також: МФК “Прикарпаття” програла останній домашній матч сезону

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору