Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У Коломиї відкрили сучасний гінекологічний кабінет

У Коломиї відкрили гінекологічний кабінет безбар’єрного доступу.

Повідомляє Інформатор.

Цей кабінет призначений для жінок, які постраждали від насильства за ознакою статі, а також для жінок з інвалідністю. Тут цілодобово і конфіденційно надаватимуть допомогу професіонали, які пройшли спеціалізоване навчання. На Франківщині такі кабінети працюватимуть також у Городенці, Надвірній та в Івано-Франківську. Ініціював створення кабінету Український жіночий фонд за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення / UNFPA та Міністерства закордонних справ Данії за сприяння ГО “Центр Рівних можливостей”. Також тут надаватимуть психологічну допомогу. Проєкт охоплює 20 міст у шести областях України.

Представниця ГО “Центр Рівних можливостей” Діана Торконяк каже, що такий гінекологічний кабінет – крок до подолання стереотипів. Адже всі жінки та дівчата мають отримувати належні медичні послуги. Кабінет нового формату гарантуватиме їм рівний доступ до якісного медичного обслуговування.

“Професійні навички у виявленні випадків насильства та наданні вчасної якісної допомоги є основою діяльності кабінетів, тому такі пункти сприятимуть ранньому виявленню прихованих випадків насильства, забезпечуватимуть превентивні заходи щодо їх можливого повторення, а також підвищуватимуть ефективність координації і перенаправлення постраждалих до інших надавачів послуг”, – каже Торконяк.

Кабінет розташований в приміщенні гінекологічного відділення Коломийського пологового будинку КНП “Коломийська центральна районна лікарня”.

“Прийом ведуть цілодобово та конфіденційно всі лікарі гінекологічного відділення. Послуга є безкоштовною. Кабінет укомплектований в повному обсязі. Зокрема, тут є крісло-трансформер, яке адаптоване до потреб жінок з інвалідністю. Також кабінет обладнаний комп’ютером та принтером для максимальної сучасної допомоги пацієнтам. Так само хочу звернути увагу, що лікарі відділення пройшли спеціальне навчання і також надаватимуть безкоштовну професійну психологічну допомогу постраждалим від гендерного насильства”, – розповіла лікар акушер-гінеколог Коломийського пологового будинку Наталя Козловська.

Читайте також: У Городенці відкрили цілодобовий гінекологічний кабінет.

Головне фото ілюстративне. 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору