Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Через непрофесійність померла людина: справу щодо лікаря з Калуша розглядатимуть знову

У травні 2014 року до приймального відділення лікарні Калуша досттавили пацієнта з попереднім діагнозом “набряк Квінке”. Хворого оглянув черговий лікар-терапевт і встановив попередній діагноз – “гострий набряк невиясненої етіології”.

Пише Інформатор, покликаючись на Івано-Франківську обласну прокуратуру.

У чоловіка різко погіршився стан здоров’я і його госпіталізували у відділення анестезіології та інтенсивної терапії. Пізніше хворого оглянув черговий лікар-анестезіолог. Він встановив інший діагноз – “гострий набряк гортані невідомої етіології внаслідок отруєння невідомої етіології”.

Пізніше пацієнт помер.

“У ході проведення досудового розслідування було встановлено недоліки під час надання медичної допомоги.  Вони свідчать про неналежне виконання професійних обов’язків медичним працівником та недбале ставлення до них. Внаслідок недооцінки лікарем-анестезіологом важкості стану хворого  наступила клінічна смерть потерпілого”, – написали у пресслужбі.

У березні 2023 року Калуський міськрайонний суд виправдав лікаря-анестезіолога Калуської ЦРЛ.  якого звинуватили у неналежному виконанні своїх професійних обов’язків.

Нині ж Калуська окружна прокуратура подала апеляційну скаргу до Івано-Франківського апеляційного суду з вимогою скасування вироку суду. Вони просять суд засудити лікаря за ч. 1 ст. 140 КК України до визначеного санкцією статті покарання.

Апеляційний суд погодився з доводами прокурора та скасував рішення Калуського міськрайонного суду, призначивши новий судовий розгляд справи.

Читайте також: Обласна рада хотіла відділити 1,7 га землі від території освітнього комплексу в Надвірній.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору