Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Обласна рада хотіла відділити 1,7 га землі від території освітнього комплексу в Надвірній

Сьогодні, 9 червня, відбулася 22 сесія обласної ради, де винесли питання поділу земельної ділянки на вул. Української Армії, 7 у Надвірній.

Розповідає Інформатор.

За вказаною адресою розташовуються гімназія №1 та ліцей №4 на загальній площі більше 6 га. Одну з будівель, а саме жилий корпус колишньої школи-інтернату, обласна рада хотіла розібрати через аварійний стан споруди. Натомість міський голова Надвірнянської громади Зіновій Андрійович заявив, що облрада навмисно довела будівлю до такого стану.

На засіданні облради запропонували відділити 1,7 га землі із загальної території освітнього комплексу. При цьому зазначається, що статус, користувач та цільове призначення залишаються незмінними.

Доповідач Анатолій Прокопів запропонував провести розподіл земельної ділянки площею 6 га на дві земельні ділянки площею 4, 5 і майже 1, 7 га:

“Робиться це для того, щоб виділити частини земельної ділянки, яка не використовується, для потреб обслуговування земельного комплексу. В кінцевому результаті поділ проводиться, щоб на ділянці 4,5 га був комплекс з усіма спорудами, в тому числі з  дитмайданчиком і стадіоном, а на земельній ділянці 1,7 га, яка заросла чагарниками, за результатами поділу статус, користувач і  ціль призначення ділянки не зміняться. В кінцевому результаті частина ділянки , яка не забудовується, буде закріплена за тим же комунальним підприємством і залишиться в резерві обласної ради”.

До слова, балансоутримувачем майнового комплексу в Надвірній є КП Івано-Франківської обласної ради з експлуатації майна.

Депутатка Надія Левконович заперечила:

“Ви озвучуєте, що ділянка не використовується, і вона заросла чагарниками. Але в мене є фото- і відеофіксація даного об’єкту. Якщо подивитися на це місце, — це гарний парк, нічим не гірший, ніж в місті Івано-Франківськ. Якщо взяти до уваги загальну площу об’єкту цілісного майнового комплексу, не враховуючи навіть аварійної споруди, ми розуміємо, що там розташовуються 2 заклади освіти. Певні заклади маю певний розрахунок площі, яка потрібна для їхньої експлуатації. Після того, як ви відділите частину ділянки, вона втратить цільове призначення, і це може стати обмеженням в подальшій експлуатації. Ми маємо воєнні дії, до нас будуть переїжджати люди, тому маємо потребу в закладі освіти”.

Депутатка також додала, що питання ділянки в Надвірній виноситься вже другу сесію і не зрозуміло, для чого ділити землю, якщо не облрада не буде змінювати статус чи цільове призначення.

Депутатка Івано-Франківської обласної ради Аріна Сивак запропонувала зібрати спільну комісію та подивитися чи дійсно на території навчальних закладів ростуть чагарники та чи є там аварійне приміщення.

Далі голова облради Олександр Сич запропонував зняти це питання з розгляду, обґрунтовуючи це тим, що “питання технічне, але хтось із нього хоче зробити політичне”. Він також додав, що для обслуговування майнового комплексу достатньо тієї ділянки, що є (без 1,7 га землі – ред.). При умові такого розподілу, школа матиме спортмайданчик тощо, а інша ділянка, за словами Олександра Сича, і так заросла чагарниками і не використовується:

“Якщо б на цій ділянці хотіли збудувати щось інше після закінчення війни, то треба було б питати дозволу міської ради. Тому будь -які натяки на те, що хтось щось хоче вкрасти — абсолютно безпідставні. Якщо ми віддаємо цю ділянку місту, то ми процес не контролюємо”.

Читайте також: Обласна рада звернеться до Президента, щоб посмертно присвоїти звання Героїв Назарію Лугарєву та Артуру Пірусу

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору