Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Як слід ховати домашніх тварин

Для багатьох домашній улюбленець більше, ніж просто тварина, – він є членом сім’ї. А що робити, коли він помер? Як правильно ховати домашню тварину?

Повідомляє Інформатор.

Що каже про захоронення домашніх тварин законодавство? Так, місця поховання повинні відповідати вимогам. Так, воно має бути розміщене у приміській зоні, віддалятися від громадських місць та рекреаційних зон щонайменше на тисячі метрів. Також ділянка не повинна піддаватись дії зсувів і обвалів, затоплюватися талими, дощовими і паводковими водами.

Якщо тварина померла від сибірки, сказу, трихінельозу, емкару, сапу, інших небезпечних інфекційних хвороб, зокрема, і невстановлених, її слід спалити. Рішення про визначення місця спалення приймає головний державний інспектор ветеринарної медицини району (міста), на території якого виявили захворювання.

Чому не можна ховати тварин буде-де? Продукти розпаду тіла тварини забруднюють навколишнє середовище – грунт, грунтові води, повітря. До того ж тварина могла бути хворою, таким чином у грунт потрапляють небезпечні віруси та бактерії.

На сайті міськвиконкому розміщений документ за 2013 рік – “Про затвердження Правил утримання домашніх тварин підприємствами, організаціями і громадянами в місті Івано-Франківську”. Там йде мова про те, що у випадку смерті або загибелі тварини її власник повинен поховати тварину згідно законодавства. При підозрі на інфекційні захворювання слід повідомити впродовж 10 днів міську державну лікарню ветеринарної медицини. Вона знаходиться на вулиці Каховській, 15. Телефони:

  • +38 (0342) 78-54-07
  • +38 (096) 788-02-10
  • +38 (067) 747-93-80
  • +38 (095) 087-90-70

Також у документі зазначено, що не можна викидати трупи собак та котів в сміттєві контейнери чи захоронювати їх у не відведених для цього місцях.

Поблизу Франківська є два стихійні кладовища –  поблизу міського цвинтаря на Чукалівці та Рибницького лісництва.

Працівники комунального підприємства “Полігон” забирають загиблих тварин із вулиць. Однак похованням вони не займаються.

У Києві, наприклад, працюють бюро ритуальних послуг для тварин. У Франківську поки такого немає…

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору