Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

“Моя позиція не змінювалась ніколи”: мер Івано-Франківська відреагував на звернення щодо готелю “Дністер”

Сьогодні, 18 червня, Руслан Марцінків згадав про готель “Дністер” у своєму традиційному відеозверненні.

Повідомляє Інформатор із посиланням на пресслужбу міського голови.

Міський голова сказав, що його позиція щодо готелю не змінювалася:

Моя позиція є незмінною, чи два роки тому чи цей. Я не підтримую реконструкції “Дністра” в тому вигляді, в якому він є“.

Проте разом із цим наголосив, що міська влада не має повноважень на те, щоби видавати дозволи на реконструкцію таких пам’яток:

Комусь може це сподобатись, що я скажу, комусь не сподобатись, але місто жодним чином не давало дозвола на реконструкцію готелю “Дністер”. Це є пам’ятка архітектури, це є повноваження обласної державної адміністрації і київського Держархбудконтролю, тобто тільки Київ видає дозвільний документ. Я читав звернення до Президента і сам підпишу це звернення, щоб перевірили, чи були дотримані всі норми законодавства, тому що ще раз хотів би підкреслити місто не дає дозвільні документи такого класу СС3, дає це обласна державна адміністрація чи відповідний орган відділу культурної спадщини, який підпорядкований Департаменту культури. Відповідно, після такого погодження й затвердження дозвіл дає київський Держархбудконтроль. Ще раз підкреслю моя позиція не змінювалась ніколи, чи два роки тому, чи три, чи зараз, про те, що в такому вигляді “Дністер” не мав бути реконструйований але цим би напевно мали займатись правоохоронні органи й мали би ініціювати ті органи, зокрема обласна державна адміністрація, яка дає дозвільну документацію. Тому я підтримую повністю звернення, яке вчора зачитав, і його обов’язково також підпишу“.

Нагадаємо, вчора небайдужі франківці вийшли на мітинг-“екскурсію” до готелю “Дністер”, де нещодавно показали засклену колонаду.

Раніше міський голова радив громаді “більш активніше відстоювати права, а не займатися політикою” й нагороджував готельєра Мирослава Бойка відзнакою “Міць і гордість міста”. Детальніше про ситуацію навколо готелю читайте в нашому матеріалі “Дністер” таки вийшов із берегів: власники готелю показали засклену колонаду”

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору