Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Омбудсман із прав людини закликає батьків пройти опитування щодо укриттів у школах

В Офісі Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини розробили опитувальник для батьків щодо стану укриттів у школах.

Пише Інформатор із посиланням на сайт Івано-Франківської ОДА.

За даними Міністерства освіти та науки України, 1 331 938 учнів здобувають освіту очно, а 1 454 702 – навчаються онлайн. Ще 1 213 751 учень вчиться у змішаному форматі.

Більшість дітей в Україні відвідує школу дистанційно, адже обладнаних укриттів не вистачає: з 28 199 навчальних закладів в Україні укриття є лише в 19 167 закладах, тобто в майже 68%.

В областях України поруч із зоною бойових дій дистанційне навчання є вимушеним заходом щодо забезпечення права дітей на освіту. Водночас враховуючи руйнівні економічні наслідки війни, малозабезпечені та багатодітні родини, одинокі матері, а також сім’ї ВПО з дітьми можуть мати проблеми щодо забезпечення дітей гаджетами, необхідними для участі дитини в освітньому процесі“, — повідомили на сайті ОДА.

Департамент моніторингу додержання прав дитини та сім’ї, молоді та спорту розробив анонімний опитувальник для батьків, щоби зібрати дані щодо наявності укриттів та/або бомбосховищ у навчальних закладах, а також рівня їхньої облаштованості.

Офіс Омбудсмана проаналізує відповіді батьків і здійснить виїзні та/або безвиїзні моніторингові візити до навчальних закладів. За результатами перевірок спрямують звернення до відповідних державних органів щодо забезпечення прав дітей на освіту та безпечне освітнє середовище в умовах воєнного стану.

Анонімне опитування можна пройти за посиланням.

Читайте також: Укриття у Франківську. Мешканців просять прибрати у підвалах багатоповерхівок

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору