Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

“Дністер” не розісклять: позиція власників готелю

У 2021 році Надія Лєвшакова, дружина готельєра Мирослава Бойка, обіцяла громаді звільнити колонаду “Дністра” від склопакетів. У 2023 році будівлю відкрили, а самі готельєри передумали розіскляти громадський простір.

Пише Інформатор із посиланням на коментар заступника генерального директора фірми “Надія” Романа Короля.

Роман Король розповідає, що всі дозвільні документи в Бойка є й що такий проєкт задумували з самого початку. Плани піти назустріч громаді змінила повномасштабна війна:

“Сам будинок зданий в експлуатацію, тобто фактично вся дозвільна документація в нас є. Все, що ми робили, ми робили згідно проєкту. Два роки тому ми пообіцяли розісклити колонаду, тобто це не була гра на публіку. На той час власниця, Надія Лєвшакова, справді була готова це зробити, але дуже кардинально думку поміняло власне повномасштабне вторгнення росії. Рішення Надії Миколаївни  не розіскляти колонаду в той час, коли вороги руйнують, тобто не руйнувати те, що вже було зроблено”.

Також Роман додає, що простір ніхто не закриватиме. Із заскленої колонади планують зробити “Зал Миру” для проведення культурно-мистецьких подій. Обіцяють, що доступ матимуть всі охочі.

Нагадуємо, що основною претензією активістів є сам факт того, що простір під колонадою, який є за визначенням громадським, став частиною площі готелю. Про це детальніше читайте тут. Також у суботу франківці виходили на мітинг-“екскурсію” до “Дністра”.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору