Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Чому приєднають стоматологію до пологового, дитячої та міської лікарень – пояснення голови

В Івано-Франківську об’єднають в один кластер чотири медзаклади. Рішення міськради прокоментував міський голова Руслан Марцінків на брифінгу. 

Повідомляє Інформатор.

Об’єднання чотирьох закладів збільшить державне фінансування.

“З місцевого бюджету хай ми краще купуємо обладнання, ремонти робимо тощо. А заробітні плати, і максимально пакет НСЗУ треба брати при об’єднанні всіх закладів. Стоматпоклініка має одну послугу НЗСУ, яку вона надає для пільгових категорій. І вона не може отримувати по вимогах НСЗУ. Якщо у закладі, є у великому переліку цієї допомоги, наприклад, стоматологія, вона може мати ще один або другий законтрактований пакет. Держава сьогодні прийняла рішення про, що заклади мають бути багатопрофільними, а невузькоспеціалізованими на рівні міст. Умовно, людина заходить в лікарню і отримує всі послуги, які можуть бути”, – пояснив голова.

Усі нинішні керівники закладів за бажанням будуть керівниками відповідних структурних підрозділів. Очолювати кластер буде гендиректор.

“Ми готові враховувати пропозиції до наступної сесії щодо статуту. Кластерність мусить бути, тому що це вимога Кабміну. Ми дуже довго боролися за другий кластер для того, щоб ми не втратили державне фінансування. А це буде означати, що ми збережемо всіх працівників. На наступної сесії довнесемо пункти”, – додав голова.

Зі слів, міського голови об’єднання могло бути іншим – під егідою ЦМКЛ. Однак прийшли до рішення, аби у Франківську було два кластерних заклади – Центральна міська клінічна лікарня та Міська клінічна лікарня № 1. Тобто у місті створили новий заклад, де є структурні підрозділи – перинатальний центр, дитяча лікарня, міська клінічна лікарня, стоматологічна поліклініка.

До теми: В Івано-Франківську погодили створення кластерного медзакладу.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору