Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Об’єднання медзакладів: чи будуть зміни для пацієнтів

Сьогодні, 7 серпня, на брифінгу міського голови заступник міського голови Олександр Левицький розповів про формування кластерних лікарень.

Повідомляє Інформатор.

Олександр Левицький зауважив, що створення кластерних лікарень є вимогою медичної реформи. У Франківську прийняли рішення при двох кластерних закладів – на базі ЦМКЛ та Міської клінічної лікарні №1. До останньої приєднають стоматологію, дитячу лікарню та пологовий. Приєднання дозволить зберегти склад працівників, внести зміни у трудові книжки без наказів про звільнення та працевлаштування. Усі діючі керівники закладів будуть мати можливість керувати тими підрозділами, якими керують зараз.

До теми: Чому приєднають стоматологію до пологового, дитячої та міської лікарень – пояснення голови.

“Для пацієнтів нічого не зміниться. Стоматологи будуть надавати стоматологічну допомогу, травматологи – травматологічну.  Усі працівники лишаються працювати. Місто і надалі буде утримувати заклади. Медична галузь і медична комунальна сфера міста буде не місцем, де можна полежати й перезимувати, і не буде місцем, де мають тільки обдерти. Має бути забезпечені медична функція для пацієнтів, так і буде зроблено”, – пояснив Олександр Левицький.

“Це вимушений крок, на який іде місто не за власною ініціативою, це є норми законодавства. Кластерний заклад буде однією юридичною особою, як і вимагає держава. В межах однієї юридичної особи, в межах однієї ліцензії треба буде укладати договори про надання медичної допомоги за різними пакетами. На жаль, ми не маємо можливості диктувати державі свого бачення, як би ми хотіли надавати цю допомогу “, – підкреслив він.

До теми: У Франківську створюють кластерний медзаклад: працівники міського перинатального центру не згодні зі статутом.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору