Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Доступний Франківськ | яка ситуація на сьогодні

Доступний Франківськ | яка ситуація на сьогодні

З кожним днем в нашій країні все більше людей стають отримують інвалідність, причина всім відома – повномасштабна війна з московськими окупантами. Громадянам, які втратили часткову функціональність, захищаючи нашу країну, чи втратили функціональність упродовж життя, потрібно повертатися до суспільного побуту поза межами лікарні та власної оселі. Це дозволить прискорити процес адаптації в соціум.

Розповідає Інформатор.

Щоб переконатися, чи доступний Івано-Франківськ для людей на візках, ми відвідали різні локації міста.

Перехід Чорновола

Фото: Пішохідний перехід вулиця Чорновола

Ситуація насправді складна, адже вільно пересуватися на візку Франківськом, вдасться не скрізь! Багато пішохідних переходів, лікарні, заклади освіти, ЦНАП, державні установи, вже адаптовані до людей з особливими потребами. А от потрапити в банки, обмінники вдасться не скрізь – на заваді стануть високі сходинки.

Вулиця Дмитра Вітовського

Фото: вулиця Дмитра Вітовського

Читайте також: Міський голова Франківська перевірив місто на доступність для людей на візках

Така картина із багатьма продуктовими магазинами, закладами харчування та відпочинку. Без сторонньої допомоги людям на візку туди потрапити не вдасться. Окрема тема аптеки, по місту можна зустріти, аптеки зі спеціальними підйомниками, пандусами й без них.

Аптека Січових Стрільців

Фото: вулиця Січових Стрільців

Громадський автотранспорт пристосований до таких викликів та проблем рухатися містом у вас не виникне, звісно якщо це не жовтий “пижик”. Відвідати супермаркети людині на візку, не складе проблеми, адже великі мережі одразу встановлюють пандуси, автоматичні двері без порогів та мають інші технічні можливості для комфортного перебування людей у візку.

Читайте також: У Франківську облаштують 100 пішохідних переходів з пониженнями

Вільно пересуватися зможете центром, прогулятися від серця міста до парку та переїхати до міського озера, а от рухатися в інші райони міста буде складніше, потрібно ретельно складати маршрут чи просити допомогу, щоб переїхати високі бордюри, які все-таки зустрічаються по місту.

ЦНАП

Фото: ЦНАП

Побачене дає зрозуміти, що Івано-Франківськ не повністю готовий приймати людей на візках, але ситуація за останніх 10 років покращилася. Звісно, влада міста активно працює над вирішенням ситуації, але чи достатньо цього наразі?

Вулиця Євгена Коновальця

Фото: вулиця Євгена Коновальця

Фото: вулиця Дмитра Вітовського

Фото: вулиця Дмитра Вітовського

Фото: Вулиця Василя Стуса

Фото: Вулиця Василя Стуса

Євгена Коновальця

Фото: вулиця Євгена Коновальця

Читайте також: Міст на Пасічну будуватимуть придатним для людей з особливими потребами

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору