Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Чи доступний Івано-Франківськ? Результати опитування

Чи доступний Івано-Франківськ? Команда ORESUND презентувала дослідження щодо інклюзивності Івано-Франківська

Вочра, 27 жовтня, за результатами опитування та фокус-групи, команда ORESUND презентувала дослідження щодо інклюзивності Івано-Франківська. Результати невтішні.

Розповідає Інформатор.

Катерина Лозовенко, операційна директорка і дослідниця транспортних даних, презентувала результати досліджень, які вони спільно з платформою “Тепле місто” на замовлення “Фундації Промприлад” провели в місті Івано-Франківськ.

До опитування було залучено представників маломобільних груп населення, а саме людей з інвалідністю, людей похилого віку, батьків з маленькими дітьми, тимчасово маломобільних. Опитування проводили онлайн, участь в опитуванні взяло 54 людини. Які відповіли про географію переміщення, найпроблемніші місця в пересуванні вулицями та оцінили якість інфраструктури.


До фокус-групового інтерв’ю долучились 9 осіб, маломобільних громадян. Здійснили обстеження вибіркове обстеження на ділянках 6 вулиць:

  • Вул. Чорновола;
  • вул. Української Перемоги;
  • вул. Бандери;
  • вул. Мельника;
  • вул. Дністровська;
  • Набережна ім. Стефаника

За результатами дослідження більшість учасників опитування проживають в районах центру та так званого ближнього центру.

Опитані найбільше пересуваються пішки, а найменше велосипедами та громадським транспортом.

Загалом командою ORESUND було зібрано 214 локації, де респонденти вказували проблемні місця за різними категоріями. А саме бар’єри, які не дозволяють заходити в заклади, переходити вулиці та перепади на шляху руху.

Більшість учасників фокус-групи вважають, що стан покриття тротуару в Івано-Франківську задовільний, так вважають 57 % респондентів.

За оцінкою наявних понижень на переходах результат коливається від дуже поганого до задовільного, 37 % все-таки вважають, що понижень дуже мало, або вони не відповідають нормам.

Учасники групи також відзначили брак коротких без бар’єрних пішохідних зв’язків по місту, через річки, залізницю та всередині новозбудованих кварталів.

Також було оцінено кількість та якість пандусів до громадських будівель, майже 47 % респондентів поставили оцінку погано, це означає, що добиратися навіть з пандусом надзвичайно складно.

Респонденти також оцінили зручність доступу до вбиралень, більшість поставили задовільну оцінку39%.

Загалом респонденти та учасники фокус-групи надали міській інфраструктурі оцінку отримали “Погано-Задовільно“.

Найгірші оцінки отримали “Входи в будівлю”, “Пониження”, “Вбиральні”.

Хоч місто і має приклади облаштування інклюзивної інфраструктури, але їх критично мало для задоволення наявного попиту. Дані досліджень направлять керівництву міста.

Читайте також: Доступний Франківськ | яка ситуація на сьогодні

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору