Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Порушив умови угоди та не відпрацював три роки: суд виніс вирок випускнику франківського медуніверситету

Порушив умови угоди та не відпрацював три роки за направленням: суд виніс вирок випускнику франківського медуніверситету

Суд зобов’язав випускника Івано-Франківського медуніверситету, який порушив умови угоди і не відпрацював обов’язкові три роки за направленням, повернути навчальному закладу 209 тис. грн.

Розповідає Інформатор 

Про рішення суду стало відомо з реєстру судових рішень Деражнянського райсуду. В ньому ідеться, що на навчання за спеціальністю “Лікувальна справа” на державну форму студент вступив у вересні 2014 року. Тоді ж підписав з університетом угоду, згідно з якою після навчання та інтернатури він мав три роки відпрацювати за направленням у державному медзакладі. У разі відмови передбачалось, що він повинен буде відшкодувати вартість навчання.

Після проходження навчання, у 2020 році молодшого спеціаліста був направлений у Шепетівську райлікарню на посаду хірурга. Після двох років праці, чоловік звільнився за власним бажанням, таким чином не виконав умови договору. Згодом Держаудитслужба провела ревізію фінансово-господарської діяльності університету та виявила порушення. Університет подав позов до випускника.

На  судове засідання сторони не з’явилися, рішенням суддя Тетяна Ягодіна задовольнила позов у повному обсязі. Тож випускник повинен заплатити 209 тис. грн відшкодування вартості навчання, а ще сплатити 3 тис. грн судового збору.

У відповідача є час подати апеляцію, адже рішення поки не набрало законної сили.

Читайте також: В Івано-Франківському медичному університеті змінився керівник

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору