Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У Франківську Богдан Томенчук презентував нову книгу віршів

У Франківську Богдан Томенчук презентував нову книгу віршів

Сьогодні, 30 листопада, в Івано-Франківську відбулася презентація книги поезія Богдана Томенчука “Вишийте, мамо, бронежилет”.

Повідомляє Інформатор.

Презентація відбулася у Франківському драмтеатрі. Книга побачила світ у видавництві “Дискурсус”.

Зала камерної сцени була повністю заповнена відвідувачами, які люблять поетичне слово Богдана Томенчука. Модерувала зустріч письменниця Ольга Деркачова. Задав тон вечору виступ академічного камерного оркестру “Harmonia Nobile”.

“Мені колись моя мама у 1989 році казала: “Дитино, вони вас знайдуть через 30 років”. Наша стійкість у тому, що ми люди. Ми розуміємо, во ім’я чого це робиться. Я не думав видавати цю книжку, але Городку Львівської області мене на сцені “втиснули” у куточок: Видайте цю книжку”. Я не сподівався, що набереться скільки текстів”, – каже Богдан Томенчук.

Це 13 книга за рахунком в автора. Літредакторкою цієї, як і попередньої, була письменниця Ольга Деркачова.

“Тут найрідніші, найболючіші вірші, які писалися до повномасштабної вторгнення. Богдан Томенчук – це той поет, для якого війна була тоді, коли її називали АТО. Тоді ж з’явилася поезія “Вишийте, мамо, бронежилет”, “Напишіть мені, дядьку, довідку”… Збірка важча, з нею було працювати емоційно складніше, можливо, тому вона довгенько йшла до свого читача. Це велика концентрація болю, але й велика концентрація героїзму. У жодному разі книга не песимістична, вона оптимістична в тому плані, що Україна є, Україна буде. “, – говорить вона.

Кошти з продажу книги направлять на допомогу ЗСУ.

Пряму трансляцію з презентації дивіться за посиланням.

Читайте також: У Франківську Богдан Томенчук презентував нову книгу поезій

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору