Інформатор Івано-Франківськ

ГРОШІ

Переможець підвів. У Франківську скасовують тендер на 500 дронів

Переможець підвів. У Франківську скасовують тендер на 500 дронів

У Франківську скасовують тендер на 500 дронів. 

Повідомляє Інформатор з посиланням на коментар міського голови Руслана Марцінківа.

Станом на сьогодні влада не має навіть угоди з фірмою, що перемогла у тендері.

“Переможець тендеру на закупівлю першої партії дронів – підвів. Чому? Все просто: учасник не завантажив в систему необхідну документацію. Відповідно укладати з ними договір не маємо права”, – каже голова.

Відтак Франківськ скасовує закупівлю. До 11 грудня чекають на пропозиції учасників торгів 2-го оголошеного тендеру. Мер додав, що місто дрони все-таки закупить.

Раніше ми повідомляли, що Франківськ закуповує 500 дронів-камікадзе – у межах програми 1000 дронів військовим. Відповідний тендер розмістили на сайті публічних закупівель “Прозорро”.

На тендер подалися два учасники. Фірма “Ен Джі Пон” запропонувала 8 млн 100 тис. гривень, інша компанія – “Груп Інтрейд“, яка стала переможцем, – 6 млн 845 тис. гривень. Різниця від очікуваної вартості склала – 1 млн 405 тис. Однак результату, як бачимо, нема. На сайті вказана причина відміни – “неможливість здійснення закупівлі унаслідок непереборної сили”.

Зауважимо також, що ТОВ “Груп Інтрейд” має статутний капітал у 1000 грн і спеціалізується на оптовій торгівлі. Кількість судових справ компанії за останні 3 роки – 124.

Згодом виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради оголосив закупівлю другої партії FPV-дронів для ЗСУ.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору