Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Індивідуальне опалення в Івано-Франківську – незалежність чи мука?

Індивідуальне опалення в Івано-Франківськ - незалежність чи мука?

Цього року, 38 будинків в Івано-Франківську, отримали дозвіл на відключення від центрального теплопостачання та перехід на індивідуальне опалення. Процес переходу, реконструкцій та запуску індивідуального опалення зайняв майже 7 місяців. Попередньо, реконструкцію мали завершити в жовтні.

Розповідає Інформатор

Реконструкцію по заміні зовнішніх та підземних труб в будинку, завершили ще у вересні, а основною причиною затримки стало затвердження кошторису на робочий проєкт по реконструкції систем газопостачання та зміна підрядної організації.

В кінці жовтня, жителям будинку по вулиці Степана Бандери, 60а, вдалося отримати “Робочий проєкт” та згодом домовитися, з Івано-Франківською філією ТОВ “Газорозподільні мережі України” про підключення газопостачання до котла. Процес від отримання проєкту до підключення до мережі зайняв майже три тижні.

Сам процес підключення до мережі, займає не більше 2-3 годин, майстри швидко виконують реконструкцію та підключення обладнання.

На запитання, чи багато лишилося підключати будинків, відповідають:

“Роботи багато, багато ще треба зробити, до кінця зими точно вистачить. То все через зміну підрядної організації то і затягують”, – розповів майстер.

Під час запуску котла, вилізли додаткові витрати на різні перехідники, шланги високого тиску та роботу майстра по сервісному обслуговуванню. Сума додаткових витрат склала понад 2000 грн.

Загалом, на підключення індивідуального опалення, ми витратили майже 91 тис. гривень. Допомога від влади склала 50 тисяч.

Після всіх розрахунків та отримання грошової допомоги від влади, сума підключення склала майже 41 тис. гривень.

Звісно, ця сума є індивідуальними витратами й можна знайти дешевше обладнання та устаткування для підключення опалення.

Сьогодні, в місті ще залишається багато квартир без тепла, адже чекають свою чергу на проведення реконструкції систем газопостачання та пуску обладнання.

Читайте також: Скільки коштує підключити індивідуальне опалення сьогодні?

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Хочете рекламу, телефонуйте за номером 096 989 60 87

Артем Барабаш

Нагору