Інформатор Івано-Франківськ

АФІША

Що цікавого відбудеться у Франківську 23 грудня?

Що цікавого відбудеться у Франківську 23 грудня?

23 грудня в Івано-Франківську планують провести майстер-клас з плетіння різдвяного павука, практикум про справу життя, презентувати фільм про Різдво. 

Повідомляє Інформатор.

Майстер-кляс Музичної майстерні “Гурба” з плетіння різдвяного павука

З “Лиликом” та “Гурбою” буде погулянка з плетінням павука, співами та чаєм – кавою. Усі матеріали надаються. Під час події будуть також співи локального галицького репертуару, особливо зимового, та балачки про все на світі, кажуть організатори. Вартість – 550 грн. Реєстрація тут.

Місце:  Офіс ГО “Д.О.М.48.24”, вул. Курбаса, 9

Час: 12:00

Друге Різдво без свята – у полоні тато

Виставка малюнків дітей полонених військових, а також акція військовополонених, які знаходяться у катастрофічних умовах. Також маленький перформанс – ялинка в колючому дроті і замість іграшок переписки їхніх рідних на “Азовсталі”.

Місце: Вічевий майдан

Час: 13:00

Практикум “Справа життя: в пошуку свого призначення”

Проводить практикум Наталія Галамейко – сертифікований арт-терапевт, тілесно-орієнтований терапевт з досвідом консультацій понад 20 років. Буде цікаво для жінок віком від 18-ти років які мають намір відкрити та розвивати власний бізнес. Реєстрація за посиланням.

Місце: вул. Коновальця 35, 0-й поверх

Час: 15:00

Перегляд та обговорення документального фільму “Король Лір: як ми шукали любов під час війни”

В’ячеслав Єгоров, місцевий активіст, який разом із дружиною займається такою допомогою й організовує дитяче дозвілля, вирішує реалізувати свою давню мрію — поставити виставу Шекспіра «Король Лір». До складу його театральної трупи входять непрофесійні актор(к)и-переселенці/-ки. Колишні вчителі/-ки, художники/-ці, інженери, продавчині й домогосподарки пристосовуються до нових умов та вчаться знаходити себе в інших реаліях. Театральна вистава допомагає їм віднайти своє призначення в новому світі, де протікає війна, а режисерові — знайти відповідь на одвічні питання: що таке любов і чому цей світ не має загинути. Вхід вільний, реєстрація.

Місце: МІЖ ІНШИМ : ПРОСТІР, Довга 20 б, цокольний поверх

Час: 15:00

Прем’єра документального фільму “Різдво разом”

Це атмосферний повнометражний документальний фільм від Ukraїner про те, як у січні 2023 року молодь з усієї України обʼєдналася в три ініціативи й вирушила вертепувати на Слобожанщину. Хлопці й дівчата створювали різдвяне свято жителям звільнених населених пунктів, які пережили окупацію та жахи російського терору. Ідея належить волонтеру Ukraїner Віктору Перфецькому з подільського міста Бережани. Подібна акція «Різдво разом» існувала у 2000-х роках. Тоді сім’ї на заході України приймали в себе на Різдво дітей зі сходу та півдня, щоб познайомити їх із традиціями, які збереглися на Галичині, Волині та Поділлі. Реєстрація тут.

Місце: Urban Space 100, вул. Михайла Грушевського, 19

Час: 17:00

Вистава “Коляда та й плєс … ізпрежди віка…”

Вистава почалася з пісні “Ой як же було ізпрежди віка”. Актори постали на сцені, яка оберталася. Вони були тими колядниками, які колядують на Гуцульщині. Олексій Гнатковський постав в залі у ролі оповідача. Протягом усієї вистави він органічно взаємодіяв з глядачами, ніби був провідником між тим, що відбувається на сцені і залом. Цей тандем дав дійству окремі барви, завдяки яким зал і актори мов доповнювали одне одного. більше про виставу читайте тут. Квитки можна купити в касі чи онлайн, вартість – 150-400 грн.

Місце: Франківський драмтеатр, вулиця Незалежності, 42

Час: 18:00

Radical Sound

Музична формація radical sound, яка обʼєднує експериментальних музикантів зі сходу, приїде в Франківський мистецький простір Ваґабундо. Подія відбудеться в рамках проєкту Weaving, метою якого є надання організаціям, які розташовані ближче до лінії фронту і через війну не можуть працювати повноцінно, майданчика у більш безпечних регіонах, надаючи їм можливість представити себе, інтегруватися в місцеву спільноту та продовжувати свою роботу.

Місце: “Ваґабундо”, вулиця Пилипа Орлика, 7

Час: 19:00

Також ви можете відвідати виставки у Музеї мистецтв Прикарпаття, Асортиментній кімнаті, “Бастіоні” та ратуші.

Читайте також: Що цікавого відбудеться у Франківську з 18 по 24 грудня | афіша

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору